Fotbal intern

Bradley de Nooijer, comunicat în 7 puncte după derapajul rasist al lui Nicuşor Bancu din U Craiova – Viitorul: “Este inacceptabil ca în 2019 să existe aşa ceva!”

01.10.2019 | 16:59
Bradley de Nooijer comunicat in 7 puncte dupa derapajul rasist al lui Nicusor Bancu din U Craiova  Viitorul Este inacceptabil ca in 2019 sa existe asa ceva
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Universitatea Craiova şi Viitorul, scor 3-1, a fost stricat de un derapaj rasist al lui Nicuşor Bancu la adresa lui Bradley de Nooijer. Căpitanul oltenilor i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, precum “cioară împuţită”, conform spuselor lui Bogdan Ţîru, sau “îl bag în **** mă-sii de negru împuţit”, potrivit acuzelor lui Cătălin Anghel. Un alt scandal a fost când antrenorul secund al Viitorului l-a înjurat pe asistentul Octavian Şovre, conform raportului digital dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

Bradley de Nooijer, comunicat în 7 puncte după derapajul rasist al lui Nicuşor Bancu din U Craiova – Viitorul

În această după-amiază, fundaşul Viitorului a oferit un comunicat în 7 puncte după ce a fost înjurat de Bancu. De Nooijer a fost extrem de deranjat, mai ales pentru că olteanul nu a recunoscut că a fost rasist nici la interviurile de la finalul meciului: “Ne-am înjurat, dar nu cred că am spus aşa ceva. Au fost înjurături, dar nu am spus eu asta. Toate problemele au plecat de la banca de rezerve, că a lor era acolo”.

ADVERTISEMENT

Iată, mai jos, comunicatul dur al lui Bradley de Nooijer despre incidentele grave din prima repriză. “Referitor la comportamentul jignitor al unui adversar față de mine, din partida desfășurată cu Universitatea Craiova, doresc să fac următoarele precizări:

  • Am venit în anul 2017 în România cu singurul scop de a juca fotbal și sunt fericit că prin munca depusă în această perioadă, prin evoluțiile mele, am ajutat echipa la realizarea obiectivelor.
  • Am avut mereu referințe frumoase despre fotbalul românesc în momentul în care am decis să vin la FC Viitorul și am vorbit mereu laudativ despre jucătorii români și despre fotbalul românesc în toate interviurile pe care le-am oferit presei din țara mea natală, Olanda.
  • Din păcate, atitudinea ofensatoare, jignitoare, rasistă a lui Nicușor Bancu din acest meci contravine inclusiv fair-play-ului care ar trebui să fie regula de bază a fotbalului.
  • Este inacceptabil ca în 2019, într-o țară a Uniunii Europene, să existe un astfel de comportament față de un coleg de joc.
  • Am văzut, din păcate, că nici măcar după ce imaginile surprinse de camerele TV prezintă clar aceste jigniri și comportamentul rasist, xenofob față de mine, jucătorul Craiovei nu are puterea de a-și recunoaște greșeala!
  • Acesta este oare comportamentul pe care Bancu și l-ar dori din patea adversarilor dacă ar evolua într-un alt campionat?
  • Sunt profund afectat de cele întâmplate și vreau doar să fiu tratat cu respect, cu aceeași măsură ca orice alt jucător care evoluează în campionatul României, indiferent de țara din care provine sau culoarea pielii, iar astfel de lucruri să nu se mai repete. 
ADVERTISEMENT

Cu stimă, Bradley de Nooijer 01.10.2019″

Nicuşor Bancu şi Rivaldinho într-un duel pentru minge în U Craiova - Viitorul. sursa foto: Sportpictures.ro
Nicuşor Bancu şi Rivaldinho într-un duel pentru minge în U Craiova – Viitorul. sursa foto: Sportpictures.ro

Bancu riscă 6 etape de suspendare

Nicuşor Bancu riscă o suspendare record după injuriile la adresa jucătorului de la Viitorul. Conform unui articol din Regulamentul Disciplinar al FRF, căpitanul Universităţii Craiova poate fi suspendat până la 6 etape. Şi CNCD s-a autosesizat! Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, a făcut anunţul pe contul său de facebook: “Astăzi s-a dispus autosesizare în acest caz”.