News

Bragadiru și Chiajna, carantină pentru încă 7 zile! Ce au motivat autoritățile

01.01.2021 | 18:35
Bragadiru si Chiajna carantina pentru inca 7 zile Ce au motivat autoritatile
Două localități de lângă București rămân în carantină. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Localitățile Bragadiru și Chiajna vor rămâne în carantină pentru încă 7 zile! Măsura se aplică în cazul celor două așezări din jurul Bucureștiului, începând cu 1 ianuarie.

„În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, măsura de carantinare zonală se prelungește în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna, începând cu data de 01.01.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

ADVERTISEMENT

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a anunțat Prefectura Ilfov.

Bragadiru și Chiajna rămân în carantină pentru încă 7 zile!

Vă reamintim că localităţile Chiajna şi Bragadiru din apropierea Capitalei au intrat inițial în carantină pentru 14 zile începând cu data de 20 noiembrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov (…)

(…) ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sanănătate Publică, (…)

ADVERTISEMENT

(…) şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru oraşul Bragadiru,(…)

(…) cu satul aparţinător Bragadiru , Judeţul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, Judeţul Ilfov”, au anunțat autorităţile.

ADVERTISEMENT

În acel moment, în Bragadiru, incidenţa cumulată a cazurilor la mia de locuitori  era de 10,50, iar în Chiajna 10,78.

ADVERTISEMENT