Fotbal international

Braithwaite, transferat de Barcelona! Catalanii au plătit 18 milioane de euro și i-au pus o clauză de reziliere uriașă

20.02.2020 | 12:49
Braithwaite transferat de Barcelona Catalanii au platit 18 milioane de euro si iau pus o clauza de reziliere uriasa
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a comunicat deja Ligii că l-a semnat pe Martin Braithwaite, atacantul danez al lui Leganes. Pentru serviciile fotbalistului, Barca va plăti clauza de reziliere de 18 de milioane de euro.


UPDATE, 20 februarie, ora 12:50 / FC Barcelona a oficilizat pe site-ul oficial transferul atacantului danez Martin Braithwaite de la Leganes. Catalanii au plătit clauza de reziliere în valoare de 18 milioane de euro, iar jucătorul va semna un contract pe patru ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Barcelona i-a stabilit lui Braithwaite o clauză de reziliere în valoare de 300 de milioane de euro. Jucătorul va semna contractul la ora 19:00, la ora 19:45 va avea loc o sesiune de autografe pe Camp Nou, iar la ora 20:15 va fi prezentarea oficială în cadrul unei conferințe de presă.


Știre inițială, 19 februarie

FC Barcelona va clauza de reziliere de 18 milioane de euro

Martin Braithwaite (28 de ani), va fi adus de urgență după ce Ousmane Dembele s-a accidentat din nou.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă anunță că Barcelona s-a hotărât să plătească 18 milioane de euro, clauza de reziliere a lui Braithwaite, deși mai avea variante pe lista scurtă de înlocuire a lui Dembele.

Angel (Getafe), Lucas Perez (Alaves), Roger Martí (Levante) sau Loren Moron (Betis) erau celelalte variante studiate de Barca.

ADVERTISEMENT

Braithwaite s-a prezentat astăzi la ultimul antrenament al penultimei clasate din Primera Division și va fi prezentat joi, 20 februarie, la noua sa echipă. Conform El Mundo Deportivo, Braithwaite va putea debuta în următoarea partidă de campionat a Barcelonei, cu Eibar.

Barcelona, favorizată de regulament?

Barcelona a primit dreptul de a transferat, în mod excepțional, un fotbalist cu profil ofensiv, după ce Ousamne Dembele s-a accidentat din nou și va sta pe tușă cel puțin șase luni.

ADVERTISEMENT

Catalanii au pus ochii pe atacantul danez în vârstă de 28 de ani și au surprins lumea fotbalului.

Setien a primit astfel un real ajutor din partea oficialilor Ligii, pentru că, cu Dembele accidentat, Barcelona era în criză clară de atacanți. Leo Messi, Antoine Griezmann și Ansu Fati erau singurii jucători ai Barcelonei care puteau juca atacant”, au remarcat jurnaliștii spanioli.

Ali Dursun, impresarul fotbalistului, este cel care a „rezolvat” și transferul mijlocașului olandez Frenkie De Jong, transferat de catalani în vară de la Ajax Amsterdam pentru 75 de milioane de euro.

  • 7 goluri în 39 de meciuri în tricoul echipei naționale are Braithwaite
  • 6 goluri în 24 de partide în tricoul lui Leganes are Braithwaite
  • 17 locuri în clasament va sări atacantul după ce a semnat cu Barcelona
ADVERTISEMENT
Tags: