News

Brandul lui Iohannis vs. burta lui Băsescu. Cum au trecut proba vaccinului actualul și fostul președinte

16.01.2021 | 20:47
Brandul lui Iohannis vs. burta lui Băsescu. Cum au trecut proba vaccinului actualul și fostul președinte
Brandul lui Iohannis vs. burta lui Băsescu. Cum au trecut proba vaccinului actualul și fostul președinte. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis și Traian Băsescu, fostul și actualul președinte al României, au trecut în ultimele două zile prin proba nu extrem de dificilă a vaccinului anti-Covid-19. În fața publicului s-au prezentat doi președinți diametral opuși din punct de vedere al aspectului fizic, la baza acestui lucru stând mai mulți factori.

Dacă vineri, startul etapei a II-a a campaniei de vaccinare din România ne-a adus în prim-plan un Klaus Iohannis trecut parcă printr-un inel, cu un fizic care părea ”lucrat” intens la sală, în cursul zilei de sâmbătă a fost rândul lui Traian Băsescu să-și expună ”brandul” în fața serului Pfizer.

ADVERTISEMENT

În timp ce președintele în funcție a impresionat opinia publică, atrăgând multe opinii laudative la adresa condiției sale, Traian Băsescu s-a situat la polul opus. Mulți au glumit după ce l-au văzut gata de a primi vaccinul și l-au comparat cu Moș Crăciun, dar nu din cauza hainelor, ci a burții proeminente.

Brandul lui Iohannis vs. burta lui Băsescu la proba vaccinului

Același vaccin anti-Covid, aceeași României din pandemie și doi președinți diferiți în fața opiniei publice. Klaus Iohannis și Traian Băsescu, un președinte observator și unul jucător au trecut, vineri și sâmbătă, de proba imunizării contra SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Intrați în etapa a II-a a campaniei de vaccinare, cei doi importanți oameni politici care au marcat istoria ultimelor două decenii au intrat și în ”gura lumii”, cum se spune în limbaj popular.

Vineri, după ce Iohannis s-a prezentat în fața asistentelor pentru a primi serul salvator, un val de glume şi imagini amuzante au apărut în social-media și nu numai.

Postarea șefului statului de pe Facebook a strâns, până la această oră, peste 60.000 de like-uri și 14.000 de comentarii. ”În numele tuturor femeilor, vă mulțumim. La rapel, dacă se poate, vă rugăm frumos, vrem să vedem dacă faceți și abdomene”, îi scrie o urmăritoare.

ADVERTISEMENT

Un alt internaut remarcă, laudativ: ”La 60+ nu tu burta, bicepși lucrați. Alta dovadă clară că nu e român”. Și comentariile nu se opresc aici. ”Am crezut că e Jason Statham”, spune o altă persoană, în timp ce altcineva, impresionat de fizicul președintelui, îl propune la concursurile de bodybuilding: ”Mr. President for Mr. Olympia”.

Traian Băsescu, fără brand, dar cu un zâmbet larg și cu burtică

La ceva mai mult de 24 de ore, tot la Spitalul Militar din Capitală, a venit rândul lui Traian Băsescu să-și arate ”mușchii” în fața camerelor și să primească vaccinul anti-Covid.

În imaginile postate pe pagina de Facebook a unității medicale, Traian Băsescu zâmbește alături de cadrele medicale la o poză de grup, dar și în timpul vaccinării.

ADVERTISEMENT

Dacă Iohannis a fost urcat pe piedestalul laudelor pentru forma sa fizică de invidiat la 61 de ani, Băsescu, la o vârstă ceva mai înaintată, 69 de ani, nu a prea avut ce să arate din punct de vedere fizic.

”Forma” sa, deloc de invidiat, a atras multe comentarii în spațiul virtual. Bineînțeles, nu au lipsi comparațiile cu actualul șef al statului. ”Degeaba s-a vaccinat, tot nu are brandul lui Iohannis”, a scris un cititor pe Facebook.

Cum era previzibil, din seria de glume legate de Băsescu nu au putut să lipsească cele legate de una dintre pasiunile bahice ale acestuia, recunoscută chiar de el în trecut.

ADVERTISEMENT

”Nu înțeleg de ce s-a vaccinat, nu era vorba că alcoolul distruge virusul?”, spune un internaut, iar altul îl avertizează pe fostul șef de stat: ”Sper că știe că nu are voie să bea alcool după vaccinul împotriva Covid-19”.

Klaus Iohannis, un președinte pasionat de sport și mișcare

Diferențele fizice dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu au la bază atât anii dintre cei doi (61 vs 69), dar și hobby-urile expuse mai mult sau mai puțin public de-a lungul ultimilor ani.

Iohannis, fostul profesor de fizică și primar al Sibiului, este un pasionat de sport și practică, când timpul îi permite, activități sportive.

În 2014, în prima zi de după alegerile din 16 noiembrie, Klaus Iohannis a fost la Sibiu, pentru a juca tenis cu câțiva prieteni. Noul președinte s-a apucat să învețe tenis la începutul anilor 2000 și s-a perfecționat în permanență.

Nu în ultimul rând, Iohannis este un împătimit al mersului pe bicicletă. În momentul în care era profesor într-o localitate aflată la 60 de km de Sibiu, Iohannis făcea zilnic naveta cu bicicleta. Chiar și în momentul în care a devenit primar al Sibiului a continuat să vină la serviciu, de multe ori, pe bicicletă.

Klaus Iohannis pe bicicletă. Sursa foto: adevarul.ro

Actualul președinte este un pasionat al mersului pe munte și al plimbărilor în natură. În sezonul rece, nu de puține ori au apărut imagini în mass-media cu Iohannis aflat la schi.

Băsescu, un fost președinte cu plăceri bahice

În ceea ce-l privește pe Băsescu, acesta nu s-a ferit în ultimii ani, chiar și când era în funcție, să-și declare afinitatea pentru unele băuturi, în special cele cu alcool.

Fostul președinte a fost artizanul multor dispute de-a lungul vremurilor, dar şi promotorul multor vorbe de duh, cum ar fi cele despre modul în care se bea whisky.

Este memorabilă scena de la Cârcotași, în care președintele dă lecții despre cum se bea whisky ”cu cap” și ne spunea că ”cel mai important detaliu este …gheaţa”

”Trebuie să te învăț. Adu un pahar gol. pune patru cuburi de gheaţă. Adu şi sticla, pui până când plutește gheața. Uitați deosebirea între unul care știe să bea whishy şi unul care bea ca prostul”, a spus şeful statului la emisiunea de umor în 2009.

Recent, într-o emisiune de la Look, Traian Băsescu a dezvăluit şi ce fel de whisky îi place, întrebat fiind ce alege intre cel irlandez și scoțian, dar şi cine l-a învăţat un secret legat de această băutură.

“Un whisky scoțian la sfârșit, niciodată înainte de a merge la emisiune. Cu multă gheaţă, foarte, foarte multă gheaţă. Asta am învăţat de la primul meu comandant”, recunoștea fostul președinte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri