Fotbal international

Brănescu a fost dat afară de la Juventus! În 9 ani nu a jucat nici măcar un minut

24.09.2020 | 21:06
Branescu a fost dat afara de la Juventus In 9 ani nu a jucat nici macar un minut
Brănescu a fost dat afară de la Juventus! În 9 ani nu a jucat nici măcar un minut (sursa foto:facebook laurențiu brănescu)
ADVERTISEMENT

Laurențiu Brănescu a fost dat afară de la Juventus. În decurs de 9 ani, portarul român nu a prins nici măcar un minut în tricoul torinezilor.

Brănescu, în vârstă de 26 de ani, a ajuns în curtea lui Juventus în 2011, fiind privit ca un posibil înlocuitor pentru legendarul Gianluigi Buffon.

ADVERTISEMENT

În 2012, pe când avea doar 17 ani , românul a fost remarcat la celebrul turneu de la Viareggio, competiție unde Leonardo Spinazzola, actualul mijlocaș stânga al Romei, a fost ales cel mai bun jucător.

Brănescu dat afară de la Juventus după 9 ani în care nu a jucat nici măcar un minut

După sezonul bun avut cu Primavera, echipa de tineret a celor de la Juventus, pentru Brănescu a urmat sezonul 2012/2013. Sub comanda lui Antonio Conte, a prins 8 meciuri pe banca de rezerve, alternând cu prezențe la Primavera, însă nu a reușit să debuteze la echipa de seniori.

ADVERTISEMENT

Din 2013 până în 2020 a urmat o serie nesfârșită de împrumuturi. Juve Stabia și Lanciano în Serie B, Haladas în Ungaria, Omonia Nicosia în Cipru, Dinamo București în România, HNK în Croația, Zalgiris Vilnius în Lituania, cea mai recentă destinație fiind Kilmarnock în Scoția, unde a reușit șă se impună ca titluar.

Născut în 1994, acesta a evoluat pentru toate grupele de tineret la nivel de națională, fără să aibă parte de vreo selecție la lotul de seniori. Experiența cu lotul lui Juventus a rămas totuși în memoria lui Laurențiu Brănescu ca o parte pozitivă: “Juventus are un stil propriu. În cadrul clubului te dezvolți concomitent pe două planuri atât personal cât și profesional. Este un club diferit față de restul. La Juventus găsești mentalitatea de învingător la toate grupele de vârstă. Fiecare jucător se dezvoltă cu o mentalitate de învingător, iar Juve te învața cum sa fi învingător”.

ADVERTISEMENT

A cucerit celebrul turneu de la Viareggio

Turneul anual de la Viareggio, Italia, este una dintre cele mai prestigioase competiții la nivel de tineret din lume.

Prima ediție a fost organizată în 1949, fiind câștigată de AC Milan după o finală contra celor de la Lazio Roma. De-a lungul timpului în afară de granzii Italiei, s-au impus și nume mari din Europa precum Partizan Belgrad, Anderlecht sau Sparta Praga. Echipe care și în prezent pun accent pe grupele de juniori, acestea fiind adevăratul motor pentru un club care la care se dorește performanță pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Juventus s-a impus în 2012, în fața Romei, atunci când portarul Brănescu a fost titular și om de bază la echipa de tineret a clubului.

ADVERTISEMENT