ADVERTISEMENT
Fotbal international

Brănescu a fost dat afară de la Juventus! În 9 ani nu a jucat nici măcar un minut

Autor: Eduard Dimiean | 24.09.2020 | 21:06
Brănescu a fost dat afară de la Juventus! În 9 ani nu a jucat nici măcar un minut
Brănescu a fost dat afară de la Juventus! În 9 ani nu a jucat nici măcar un minut (sursa foto:facebook laurențiu brănescu)

Laurențiu Brănescu a fost dat afară de la Juventus. În decurs de 9 ani, portarul român nu a prins nici măcar un minut în tricoul torinezilor.

ADVERTISEMENT

Brănescu, în vârstă de 26 de ani, a ajuns în curtea lui Juventus în 2011, fiind privit ca un posibil înlocuitor pentru legendarul Gianluigi Buffon.

În 2012, pe când avea doar 17 ani , românul a fost remarcat la celebrul turneu de la Viareggio, competiție unde Leonardo Spinazzola, actualul mijlocaș stânga al Romei, a fost ales cel mai bun jucător.

ADVERTISEMENT

Brănescu dat afară de la Juventus după 9 ani în care nu a jucat nici măcar un minut

După sezonul bun avut cu Primavera, echipa de tineret a celor de la Juventus, pentru Brănescu a urmat sezonul 2012/2013. Sub comanda lui Antonio Conte, a prins 8 meciuri pe banca de rezerve, alternând cu prezențe la Primavera, însă nu a reușit să debuteze la echipa de seniori.

Din 2013 până în 2020 a urmat o serie nesfârșită de împrumuturi. Juve Stabia și Lanciano în Serie B, Haladas în Ungaria, Omonia Nicosia în Cipru, Dinamo București în România, HNK în Croația, Zalgiris Vilnius în Lituania, cea mai recentă destinație fiind Kilmarnock în Scoția, unde a reușit șă se impună ca titluar.

ADVERTISEMENT

Născut în 1994, acesta a evoluat pentru toate grupele de tineret la nivel de națională, fără să aibă parte de vreo selecție la lotul de seniori. Experiența cu lotul lui Juventus a rămas totuși în memoria lui Laurențiu Brănescu ca o parte pozitivă: “Juventus are un stil propriu. În cadrul clubului te dezvolți concomitent pe două planuri atât personal cât și profesional. Este un club diferit față de restul. La Juventus găsești mentalitatea de învingător la toate grupele de vârstă. Fiecare jucător se dezvoltă cu o mentalitate de învingător, iar Juve te învața cum sa fi învingător”.

A cucerit celebrul turneu de la Viareggio

Turneul anual de la Viareggio, Italia, este una dintre cele mai prestigioase competiții la nivel de tineret din lume.

ADVERTISEMENT

Prima ediție a fost organizată în 1949, fiind câștigată de AC Milan după o finală contra celor de la Lazio Roma. De-a lungul timpului în afară de granzii Italiei, s-au impus și nume mari din Europa precum Partizan Belgrad, Anderlecht sau Sparta Praga. Echipe care și în prezent pun accent pe grupele de juniori, acestea fiind adevăratul motor pentru un club care la care se dorește performanță pe termen lung.

Juventus s-a impus în 2012, în fața Romei, atunci când portarul Brănescu a fost titular și om de bază la echipa de tineret a clubului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!