Brânza este un aliment esențial pentru o dietă echilibrată, dar există un anumit tip care te ajută să slăbești, având și alte beneficii pentru sănătate. Are un gust delicios, conține calciu și protejează oasele, dar și musculatura.
Lactatele sunt foarte importante pentru o dietă echilibrată, mai ales brânza, consumată de multe persoane în mod regulat.
Există numeroase tipuri de brânză, multe dintre ele având numeroase beneficii pentru sănătate. De exemplu, brânza Bundz este fabricată din lapte de oaie și conține mai mulți nutrienți esențiali.
Este o brânză cu un gust delicat, cu o textură fină, fiind un produs originar din regiunea carpatică a Poloniei și Ucrainei. Este o brânză care se digeră ușor și poate fi introdusă în dietă datorită calităților pe care le are.
Cum este preparat, însă, acest tip de brânză? Primul pas constă în coagularea laptelui. Se prepară cașul de oaie, iar zerul care rezultă se folosește pentru bundz.
După aceea, zerul trebuie fiert la o temperatură de aproximativ 80 – 90°C. Proteinele din zer se separă, apoi se formează grunji de brânză.
Brânza obținută în urma procesului se pune în tifon sau într-un săculeț de pânză. În acest fel, va fi eliminat excesul de lichid. Presarea și maturarea reprezintă următorii pași. Brânza se lasă la scurs și este gata pentru consum după câteva ore.
Brânza Bundz este proaspătă și conține mai multe proteine, dar și vitamine esențiale, care au un rol la întărirea oaselor și a musculaturii.
Totodată, conține proteine complete, care sunt importante pentru dezvoltarea și regenerarea țesuturilor. Copiii, sportivii și persoanele care vor să-și mențină masa musculară pot consuma regulat acest tip de brânză.
Un alt beneficiu al brânzei Bundz este faptul că are calciu și fosfor, două minerale esențiale pentru menținerea sănătății oaselor.
Din moment ce este o brânză care se obține din zer, nu conține foarte multe grăsimi și se digeră mai ușor decât alte tipuri de brânză. Inclusiv persoanele cu digestie sensibilă o pot consuma.
De altfel, este ideală pentru o dietă echilibrată și pentru menținerea greutății. Conține mai puține grăsimi decât telemeaua sau cașcavalul, notează spynews.ro.
Există mai multe feluri în care poți consuma această brânză, care are mai multe beneficii pentru sănătate.
De exemplu, poate fi consumată ca atare, alături de pâine sau legume, dar se poate adăuga și în salate. O poți combina cu roșii, castraveți și ierburi aromatice.
O altă variantă de a consuma brânza Bundz este cu miere sau cu gem, dacă îți dorești ceva dulce. Brânza poate fi adăugată în omlete sau papară, dacă vrei un preparat mai cremos, dar și presărată peste cartofi fierți sau copți.
Poți utiliza brânza Bunds ca umplutură pentru clătite sau plăcinte, dar și pe mămăligă, alături de smântână.