Life

Brânzoaice cu ceapă verde și mărar. Rețetă făcută de Mirela Vaida și copiii ei

Mirela Vaida nu este numai o vedetă completă, ci și o gospodină desăvârșită care împărtășește foarte des cu fanii preparatele culinare pe care le pregătește în familie.
04.10.2021 | 17:04
Branzoaice cu ceapa verde si marar Reteta facuta de Mirela Vaida si copiii ei
Brânzoaice cu ceapă verde și mărar. Rețetă făcută de Mirela Vaida și copiii ei. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Prezentatoarea de la Acces Direct a gătit recent alături de cei trei copii, Carla, Vladimir și Tudor, precizând că produsele pe care le face nu sunt neapărat despre mâncat.

Vedeta de la Antena 1 susține că preparatele pe care le arată celor din mediul online sunt despre timpul petrecut alături de cei mici în bucătărie, care sunt dornici să dea o mână de ajutor.

ADVERTISEMENT

Așa s-a întâmplat și acum când Mirela Vaida a pregătit brânzoaice cu ceapă verde și mărar, o rețetă gătită „după ochi”, după cum chiar artista a menționat.

Rețetă de brânzoiace cu ceapă verde și mărar a la Mirela Vaida

„Aluatul pentru covrigei și brânzoiace trebuie sărată. Poate nu ați mai văzutm mai văzut așa ceva, dar la noi în Moldova se face, mai ales primăvara”, spune Mirela Vaida în vlogul de pe Youtube.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru aluatul brânzoiacelor:

  • aproape un kilogram de făină albă de calitate
  • unt la temperatura camerei
  • sare grunjoasă de Himalaya
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • lapte călduț
  • apă minerală

Ingrediente pentru umplutura brânzoiacelor:

  • ceapă verde
  • mărar
  • castraveți
  • brânză sărată
  • un ou.

Mod de preparare brânzoiace cu ceapă verde și mărar

  1. Într-un bol se pune aproape un kilogram de făină și sare grunjoasă
  2. Se adaugă drojdia dizolvată în puțin lapte cald
  3. Se pune și untul care a fost tăiat cuburi
  4. Se toarnă puțină apă minerală
  5. Se adaugă lapte și se amestecă bine
  6. Se lasă aluatul la dospit. Bolul trebuie să stea acoperit o vreme
  7. Între timp se face umplutura pentru brânzoiace din toate ingredientele de mai sus
  8. Se amestecă ingredientele alături de sare și puțin unt
  9. Se pot face brânzoiacele și cu telemea de vacă
  10. Ceapa verde se poate înlocui cu una roșie sau galbenă
  11. Se adaugă și puțin ulei de măsline și se amestecă bine totul
  12. Se pune albușul de la un ou și se amestecă din nou
  13. O tavă se unge cu unt și se întinde aluatul pentru plăcinte
  14. Aluatul tăiat pătrate se umple cu ceapă verde, brânză și mărar
  15. Brânzoiacele se ung cu un ou bătut
  16. Se dă tava la cuptor până când brânzoiacele se rumenesc deasupra
  17. Brânzoiacele trebuie să stea circa 40 de minute la cuptor
  18. Sfat: cuptorul trebuie să fie încălzit cu circa 10 minute înainte
  19. Spor la treabă și poftă bună!
ADVERTISEMENT