News

Brașovul, sufocat de cerșetori. Patronii teraselor au ieșit în stradă

Brașovul este invadat de cerșetori, iar patronii teraselor au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să găsească soluții pentru combaterea fenomenului.
22.05.2021 | 15:23
Brasovul sufocat de cersetori Patronii teraselor au iesit in strada
Brașovul, sufocat de cerșetori. Patronii teraselor au ieșit în stradă Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că prezența cerșetorilor le afectează afacerile, administratorii unor localuri din Centrul Vechi al Brașovului vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că mulți dintre cerșetori sunt copii, obligați să cerșească.

Brașovul, sufocat de cerșetori. Patronii teraselor au ieșit în stradă

După ce au trecut printr-o perioadă foarte grea din cauza pandemiei, patronii de localuri din Brașov încearcă să rezolve problema cerșetoriei și au organizat un protest.

ADVERTISEMENT

„Vedem zilnic foarte mulți copii care sunt obligați să facă acest lucru, iar asta este o problemă”, a declarat Ștefan Gleveșeanu, administratorul unui local, potrivit observatornews.ro.

„Cred că toți avem de pierdut. Inclusiv ei, care sunt exploatați sau care ajung în situația asta. Eu cred că avem mijloacele și putem să-i ajutăm”, a spus un alt administrator de local, Mugur Tureschi.

ADVERTISEMENT

De la începutul anului 2021, Poliția Locală Brașov a emis 500 de sancțiuni, iar amenzile însumează peste 200.000 de lei. În același timp, Protecția Copilului a încercat să se ocupe de ocrotirea copiilor trimiși la cerșit, în stradă.

„În anul acesta, până în luna mai, am avut 11 acțiuni, 15 copii identificați dar am putut să preluăm în sistemul de protecție doar doi copii ”, a declarat Mihai Priboi, director adjunct Protecția Copilului Brașov.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni multe, dar degeaba

„Aceste sancțiuni nu-și ating scopul. Pe de o parte, cei care cerșesc nu au bani să le plătească și nu sunt afectați din punct de vedere financiar. Instanțele pot doar să îi condamne la muncă în folosul comunității. Nu au ce să le facă”, a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Pe de altă parte, 90% dintre cei amendați pentru cerșetorie fac parte din cinci comunități foarte sărace, din jurul Brașovului.

ADVERTISEMENT

Campanie anticerșetorie la Târgu Mureș

La târgu Mureș, reprezentanții municipalității prin Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș împreună cu Poliția Locală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș (Compartimentul Analiză și Prevenirea Criminalității) și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Târgu Mureș au desfășurat în perioada 22 martie – 16 aprilie, campania de prevenire și combatere a cerșetoriei, sub sloganul ,,Spune NU cerșetoriei! Nu dați bani cerșetorilor!”.

În perioada respectivă, reprezentanții instituțiilor din Târgu Mureș, s-au aflat în zonele centrale ale municipiului și în intersecțiile frecventate de cerșetori unde au stat de vorbă cu cetățenii și au împărți materiale informative.

Cetățenii care observă persoane care cerșesc pe raza municipiului, sunt rugați să apeleze următoarele numere de telefon: 0265-250.760 (Poliția Locală), 0800-800.883 (DGASPC Mureș) și 0365-430.859 (DAS Târgu Mureș).

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce...
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce a ajuns în București: „E infernal aici!”. Ce a observat
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Viorel Lis, foc și pară pe Irinel Columbeanu. De la Oana a pornit
Viorel Lis, foc și pară pe Irinel Columbeanu. De la Oana a pornit
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei