Fotbal intern

O echipă de tradiţie revine în prim plan. Un american vrea să ducă echipa în Liga 1

FC Braşov, una dintre echipele de tradiţie din fotbalul românesc, vrea să revină cât mai repede în Liga 1 Betano sub o altă identitate după ce a fost preluată de un potent om de afaceri.
11.01.2018 | 14:07
O echipa de traditie revine in prim plan Un american vrea sa duca echipa in Liga 1

Maurer Imobiliare, firma condusă de Simon Maurer, a preluat  AS „SR” Braşov, noua echipă a braşovenilor.  Trupa de sub Tâmpa a fost o figură importantă de-a lungul istoriei în primul eşalon fotbalistic, dar a ajuns în faliment şi acum se află în Liga 4, supravieţuind doar datorită unui proiect înfinţat de suporterii echipei sub numele de AS SR Braşov.

„Stegarii” şi-au începutul drumul sub noua identitate în vara lui 2017 în Liga 4, acolo unde au dat peste FC Săcele, o altă echipă cu ştate vechi în fotbalul românesc şi care este decisă şi ea să promoveze în Liga 3. Cele două formaţii se află la egalitate de puncte la finalul primei părţi a sezonului, iar lupta este departe de a se încheia.

AS „SR” Braşov va avea o susţinere financiară importantă

Braşovenii au rezistat în prima parte a sezonului din Liga 4 datorită contribuţiilor venite din partea suporterilor şi sprijinului venit din partea Consiliului Local, dar din această iarnă omul de afaceri Simon Maurer, care a dezvoltat proiectul Avantgarden3  în Braşov, a preluat echipa şi este decis să readucă Braşovul în prima ligă.

Maurer, unul dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din ţară, a mai ajutat FC Braşov şi înainte ca formaţia „stegară” să intre în faliment. Acum el l-a delegat pe americanul Bruce Snead, CEO-ul firmei, să se ocupa de echipă. Snead îl va avea drept consilier personal pe fostul arbitru Florin Ghimbăşan, în timp ce Lucian Petre, fostul antrenor va ocupa postul de director tehnic.

Braşovenii au transferat jucători din Liga 1

Venirea lui Maurer la conducerea echipei a adus schimbări importante în trupa de la poalele Tâmpei. Cu ajutorul noului investitor, AS SR Braşov i-a adus pe Răzvan Damian şi Ciprian Răduţoui, doi jucători care au evoluat în ultimul an în Liga 1, la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Florin Stângă, fostul mijlocaş care a impresionat la Pandurii Târgu Jiu, este noul antrenor al echipei, după ce s-a aflat pe banca tehnică a lui AFC Hărman până în această iarnă. Stângă a fost la câteva minute de promovarea în Liga 2 cu echipa din Hărman în stagiunea trecută, iar acum are misiunea de a duce Braşovul în ligile superioare.

Noul antrenor l-a adus de la Hărman pe Alexandru Ţuţu şi este convins că până la finalul perioadei de transferuri va reuşi să îl aducă şi pe Andrei Poverlovici, fost jucător la FC Braşov şi actual căpitan la Hărman. Pe lista de transferuri se află şi Emanuel Popa, un atacant care evoluează în Liga 3 la echipa din Râşnov. Alexandru Wagner şi Daniel Mutu sunt jucătorii cu cele mai multe partide în Liga 1 Betano care au evoluat pentru AS „SR” Braşov în prima parte din Liga 4.

Echipa fanion a judeţului va avea un retur dificil

AS „SR” Braşov este pe primul loc în Liga 4 din judeţul Braşov, fiind la egalitate cu AS FC Precizia Săcele. Cele două formaţii au câte 39 de puncte la finalul turului, iar lupta pentru promovare se va decide cel mai probabil în ultima etapă, atunci când principalele candidate la promovare evolua pe stadionul „Precizia” din Săcele.

„Primăria Braşov este de partea noastră în acest proiect şi sînt convins că vom colabora fără probeme şi în ceea ce priveşte brandul FC Braşov şi infrastructura, pentru că sînt multe lucruri de rezolvat după intrarea în faliment a clubului braşovean“ – Bruce Snead

„Bruce ne-a asigurat că vom avea toate condiţiile pentru a obţine promovarea. Sînt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivele. Pe plan sportiv eu voi conduce acest club. Sperăm ca pînă la finalul lunii martie să obţinem şi certificatul de identitate sportivă“ – Vasile Dochiţa

„Cred cu tărie în acest proiect, îmi doresc din tot sufletul ca suporterii să vină în număr şi mai mare din retur alături de noi. Ţin foarte mult la această relaţie cu fanii, ei sînt emblema unui club şi de aceea m-am şi întors la Braşov. Am mare încredere în jucători şi sînt convins că la fiecare meci vor da totul pe teren. Avem cel mai valoros lot, dar asta nu înseamnă că sîntem şi promovaţi. Trebuie să rămî-nem modeşti şi să muncim atît la antrenamente, cît şi la jocuri, iar la final să ne bucurăm cu toţii de promovare” – Florin Stângă

33,33% din dreptul de proprietate asupra clubului stegar au fiecare dintre preşedintele Vasile Dochiţa (căruia suporterii „stegari” i-au cedat puterea de decizie la echipă) şi a doi reprezentaţi „Maurer Imobiliare”, Filip Liţoiu şi Claudiu-Adrian Preda, din partea investitorului

1961 este anul în care Steagul Roşu Braşov (apoi FC Braşov, nume sub care a intrat în faliment pe data de 27 septembrie 2017, acum AS „SR” Braşov, înfiinţată la 14 iulie 2017, fiind echipa care vrea să obţină statutul de continuatoare a vechii formaţii Steagul Roşu) devenea prima echipă românească de fotbal care câştiga un trofeu internaţional, Cupa Balcanică

Tags: