News

Brazilia a anunțat primul caz de coronavirus la un indigen din Amazon. Populația băștinașă e în pericol

02.04.2020 | 11:47
Brazilia a anuntat primul caz de coronavirus la un indigen din Amazon Populatia bastinasa e in pericol
ADVERTISEMENT

Serviciul de Sănătate din Brazilia a anunțat primul caz de coronavirus la un indigen din Amazon, iar temerile sunt foarte mari că boala ar putea face ravagii în comunitățile de triburi.

Brazilia a anunțat primul caz de coronavirus la un indigen din Amazon

Conform The Guardian, primul caz de coronavirus confirmat de Brazilian al unui indigen din Amazon este o femeie învârstă de 20 de ani din tribul Kokama, care nu a prezentat simptome și a fost izolată alături de familia sa.

ADVERTISEMENT

Tribul Kokama este localizat în susul râului Amazon, în districtul Santo Antonio do Ia, în apropierea graniței cu Columbia, la 880 de kilometri de capitala statului Manaus.

Patru cazuri de coronavirus au fost confirmate în același district, inclusiv un medic care a fost testat pozitiv săptămâna trecută, ridicând temerile pe care epidemia le-ar putea răspândi în comunitățile indigene îndepărtate și vulnerabile, cu efect devastator.

ADVERTISEMENT

Virusul ar putea fi letal pentru comunitatea de indigeni din Amazon

Serviciul de Sănătate din Brazilia a anunțat că femeia a fost în contact cu medicul infectat cu coronavirus, dar este singura persoană care a fost testată pozitiv în rândul celor 15 lucrători din domeniul sănătății și 12 pacienți analizați după ce medicul a contactat virusul.

Medicul s-a întors dintr-o vacanță în sudul Braziliei și a început să lucreze cu Tikunas, unul dintre cele mai mari triburi din Amazon, cu peste 30.000 de oameni care locuiesc lângă granițele cu Columbia și Peru.

ADVERTISEMENT

Experții în sănătate avertizează că virusul ar putea fi letal pentru cei 850.000 de indigeni din Brazilia, care au fost decimați în ultimele secole de boli aduse de europeni, de la variolă și malarie până la gripă.

În acest moment, în Brazilia sunt 6.931 de cazuri confirmate cu coronavirus și 244 de persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 127 de pacienți au fost vindecați.

ADVERTISEMENT

Jair Bolsonaro, președintele în funcție al Braziliei, a oferit o declarație de-a dreptul incredibilă legată de pericolele pandemiei de coronavirus cu care se confruntă întreg mapamondul. Șeful statului sud-american este mâhnit din cauza faptului că guvernanții din Rio de Janeiro și Sao Paulo, care îi sunt opozanți pe scena politică, au îndemnat oamenii să se izoleze în case în această perioadă de pandemie.

ADVERTISEMENT