Fotbal international

Brazilia – Coreea de Sud 4-1, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Ronaldo a primit lecții de dans de la Richarlison. Video

Brazilia s-a calificat en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar după ce a învins în optimi Coreea de Sud cu un entuziasmant 4-1.
06.12.2022 | 17:04
Brazilia  Coreea de Sud 41 in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Ronaldo a primit lectii de dans de la Richarlison Video
Richarlison i-a predat lecții de dans lui Ronaldo după victoria Braziliei. Sursă foto: captură foto - Twitter.
ADVERTISEMENT
06-12-2022
15:11

Ronaldo a primit lecții de dans de la Richarlison

Brazilia a făcut spectacol în timpul victoriei împotriva Coreei de Sud. Fotbaliștii sud-americani au dansat după fiecare gol marcat, iar la finalul partidei Richarlison i-a arătat pașii de dans lui Ronaldo.

Vârful lui Tottenham i-a acordat un flash-interviu fostului fotbalist brazilian, iar Richarlison i-a predat lecții de dans. La final, atacantul din naționala Selecao a copiat gestul lui Rodrygo și l-a atins pe picioare pe Ronaldo pentru a asimila din talentul fostului mare fotbalist.

 

06-12-2022
08:04

Paulo Bento pleacă de la conducerea asiaticilor

După înfrângerea în fața Braziliei, Paulo Bento, selecționerul Coreei de Sud, a anunțat că va demisiona din postul pe care-l ocupa din august 2018.

”Trebuie să ne gândim la viitor, iar acesta, pentru mine, nu va fi cu echipa națională a Coreei de Sud. I-am anunțat pe jucători și pe președintele federației sud-coreene. 

Luasem această decizie încă din septembrie, iar acum nu am făcut decât să o pun în practică. Trebuie să le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut. Jucătorii au dat tot ce au putut și am fost foarte mulțumit și mândru că am fost managerul lor”, a spus portughezul.

05-12-2022
21:52

Neymar, cel mai bun jucător de pe teren

Starul naționalei Braziliei, Neymar, a fost ales cel mai bun jucător de pe teren în partida câștigată în fața Coreei de Sud, scor 4-1, în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

Fotbalistul de 30 de ani a lipsit de la ultimele două jocuri ale sud-americanilor din faza grupelor, dar s-a refăcut și a avut o prestație excelentă în fața sud-coreenilor reușind să marcheze golul de 2-0 din penalty și să-i ofere pasa decisivă lui Vinicius la deschiderea scorului.

Cu golul reușit în această seară, Neymar a intrat în istoria fotbalului brazilian. El a devenit doar la treilea jucător din istoria Selecao care marchează la trei ediții diferite ale Cupei Mondiale, după Ronaldo și Pele.

05-12-2022
20:05

FINAL: Brazilia - Coreea de Sud 4-1 (Vinicius 6, Neymar 13 pen., Richarlison 29, Paqueta 36 / Paik 76)

Min. 90+4: S-a terminat partida. Brazilia se impune într-un stil de mare campioană și va juca vineri în sferturi contra Croației.

Min. 90: De la margine s-au arătat 4 minute suplimentare.

Min. 76: GOOOL Coreea de Sud! Paik prinde un șut senzațional din afara careului, fără speranțe pentru Alisson.

Min, 54: Raphinha șutează plasat din careu, dar portarul Coreei de Sud respinge în lateral.

Min. 47: Ocazie mare ratată de asiatici în debutul reprizei secunde. Son scapă singur în careu, șutează la colțul lung, însă Alisson deviază mingea în corner.

Min. 46: A început repriza a doua.

05-12-2022
19:58

Brazilia, record egalat la Mondiale după 68 de ani

Brazilia a făcut o primă repriză de vis în meciul contra Coreei de Sud în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Naționala lui Tite a marcat de patru ori în primele 45 de minute, fiind pentru a doua oară în istoria participării la Mondiale când reușește asemenea performanță.

Precedentul meci când Selecao a marcat cel puțin 4 goluri în prima repriză a avut loc la Mondialul din 1954. Atunci, în prima etapă din Grupa 1, contra Mexicului, brazilienii înscriau prin Baltazar (23), Didi (30) și Pinga (34, 43). Scorul final a fost 5-0, ultima reușită aparținându-i lui Julinho (69).

05-12-2022
19:00

Brazilia a demolat Coreea de Sud în prima repriză

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+6: s-a terminat prima repriză.

Min. 45+4: Richarlison scapă singur cu portarul, însă șutul său este blocat.

Min. 36: GOOOL Brazilia! Vinicius pătrunde pe stânga, „inventează” o pasă genială pentru Paqueta, care înscrie din mijlocul careului.

Min. 29: GOOOL Brazilia! Fază de play-station realizată de Selecao, cu Richarlison în prim plan, care rămâne singur cu portarul și înscrie cu un șut plasat.

Min. 19: Hwang Hee-Chan șutează senzațional din afara careului, Alisson respinge in extremis de sub bară.

Min. 13: GOOOL Brazilia! Neymar transformă fără probleme lovitura de pedeapsă.

Min. 10: Richarlison este faultat în careu de Kim Jin-Su, iar arbitrul dictează penalty.

Min. 6: GOOOL Brazilia! Raphinha driblează superb pe partea dreaptă, centrează în fața porții, mingea depășește apărarea coreeană, ajunge la Vinicius, care înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 1: A început partida.

05-12-2022
18:04

Echipele de start la Brazilia - Coreea de Sud

Brazilia: Alisson (Liverpool) – Militao (Real Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus) – Paqueta (West Ham), Casemiro (Manchester United), Neymar (PSG) – Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Vinicius (Real Madrid). Rezerve: Ederson, Weverton – Antony, Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Martinelli, Pedro, Rodrygo. Selecționer: Tite.

Coreea de Sud: Kim Seung-Gyu (Al Shabab) – Kim Moon-Hwan (Jeonbuk), Kim Min-Jae (Napoli), Kim Young-Gwon (Ulsan Hyundai), Kim Jin-Su (Jeonbuk) – Lee Jae-Sung (Mainz), Jung Woo-Young (Al Sadd), Hwang In-Beom (Olympiakos), Hwang Hee-Chan (Wolverhampton) – Cho Gue-Sung (Jeonbuk), Son Heung-Min (Tottenham). Rezerve: Jo Hyeon-Woo, Song Bum-Keun – Cho Yu-Min, Hong Chul, Hwang Ui-Jo, Jeong Woo-Yeong, Kim Tae-Hwan, Kwon Chang-Hoon, Kwon Kyung-Won, Lee Kang-In, Na Sang-Ho, Paik Seung-Ho, Song Min-Kyu, Son Jun-Ho, Yoon Jong-Gyu. Selecționer: Paulo Bento.

Meciul Brazilia – Coreea de Sud are loc luni, 5 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Brazilia a câştigat Grupa G, deşi a pierdut, neaşteptat, în faţa Camerunului în ultima etapă. Coreea de Sud a avut o calificare dramatică, în ultimul minut al meciului cu Portugalia din Grupa H.

Brazilia – Coreea de Sud, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2002

Brazila – Coreea de Sud este al şaselea meci din cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Brazilia este una dintre marile favorite la titlu, iar Coreea de Sud reprezintă în mod normal o pradă uşoară pentru sud-americani, dar la câte surprize au fost la acest Mondial nimic nu mai miră.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Brazilia şi Coreea de Sud

Confruntarea Brazilia – Coreea de Sud se desfăşoară luni, 5 decembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “974” din Doha, în optimile de finală ale turneului final al CM din Qatar. Vor fi ultimele 90 de minute din existenţa acestei arene care, în scurt timp, va dispărea complet, fiind construită din 974 de containere de transport.

Cu siguranţă spectacolul tribunelor va fi magnific, pentru că ambele echipe au mulţi fani veniţi la Mondial şi care au creat permanent atmosferă de vis la fiecare meci. Pe acest stadion s-au jucat în grupe partidele Mexic – Polonia 0-0, Portugalia – Ghana 3-2, Franța – Danemarca 2-1, Brazilia – Elveția 1-0, Polonia – Argentina 0-2 şi Serbia – Elveţia 2-3.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Brazilia – Coreea de Sud se joacă duminică,  4 decembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1 O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

La Doha este aceeaşi vreme superbă, de vară eternă, cu un cer senin ca din picturi şi fără o adiere de vânt, dar totuşi cu temperaturi deloc agresive, maxima fiind de 28 de grade, iar la ora acestei partide va mai scădea cu două grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Brazilia – Coreea de Sud, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Acesta va fi unul dintre meciurile pe care se va paria enorm, evident pe succesul Braziliei. Nimeni nu concepe că sud-coreenii ar putea sta în calea echipei cu cinci titluri mondiale. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Brazilia şi Coreea de Sud.

Ce absenţe au Brazilia şi Coreea de Sud

Selecţionerul Braziliei, Tite, parcă a dat mâna cu cel al Franţei, Didier Deschamps pentru că s-a trezit cu numeroase probleme în lot cauzate de accidentări. Dacă vestea bună este faptul că Neymar are mari şanse să fie inclus în lot, alţi patru jucători sunt out: vârful Gabriel Jesus, pentru care se pare că Mondialul s-a terminat şi fundaşii Alex Sandro, Alex Telles şi Danilo.

ADVERTISEMENT

Paulo Bento, selecţionerul sud-coreean, nu are decât un jucător accidentat, pe Kim Min-jae, dar variante de înlocuire sunt. El a ţinut un discurs elevilor săi, cerându-le în primul rând să intre pe teren şi să joace ceea ce ştiu, să nu se intimideze de numele adversarului.

Francezul Clement Turpin e la al treilea meci la CM din Qatar

Şi arbitrul francez Clement Turpin, unul dintre cei mai buni arbitri europeni, se va afla la meciul cu numărul 3 la acest turneu final la optimea Brazilia – Coreea de Sud. A mai condus în etapa 1, în Grupa H, Uruguay- Coreea de Sud 0-0 şi în etapa a 3-a, în Grupa A, Ecuador – Senegal 1-2. Iată-l la al doilea meci arbitrând pe sud-coreeni.

Brazilia este fără discuţie mare favorită, dar un aspect ar trebui luat în seamă de selecţionata cariocas şi ţinut cont de el. Coreea de Sud are finaluri de-a dreptul nebune la acest turneu final de CM. A marcat în meciurile cu Ghana şi cu Portugalia în ultimele minute, dovedind că joacă la aceeaşi intensitate tot meciul.

Cote la pariuri

Evident, Brazilia este echipa care are cea mai scăzută cotă dintre toate echipele calificate în optimi. Brazilia are cotă 1,28 pentru a trece în timp regulamentar de Coreea de Sud, asiaticii primind cotă 12,00 pentru o mare surpriză şi 3,90 pentru şansă dublă X2. Un gol marcat de ei are cotă 2,30.

Sunt cinci meciuri jucate între cele două reprezentative, dar toate au avut caracter amical. Avem un început fantastic, în 1999, victorie Coreea de Sud cu 1-0, după care patru succese ale brazilienilor. Ultimul a avut loc acum şase luni, în Coreea de Sud, şi s-a jucat cu cele mai bune echipe, sud-americanii făcând show, cu scorul de 5-1.


  • 1,75 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Brazilia – Coreea de Sud. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT