Fotbal international

Brazilia – Elveţia 1-0, în grupa G la Campionatul Mondial 2022. „Selecao” e în optimi după o victorie chinuită

Brazilia a învins greu Elveția, cu doar 1-0, în a doua etapă a Grupei G de la Mondiale, dar a obținut calificarea matematică în optimile de finală.
28.11.2022 | 21:01
Brazilia  Elvetia 10 in grupa G la Campionatul Mondial 2022 Selecao e in optimi dupa o victorie chinuita
Brazilia a învins Elveția cu 1-0 și s-a calificat în optimile de finală ale CM din Qatar
ADVERTISEMENT
28-11-2022
19:00

Golul i-a adus lui Casemiro trofeul Player of the Match

Casemiro este un milocaș central determinant în faza defensivă. Însă acest lucru nu înseamnă că nu are și o gleznă fină. Pe care o și pune-n valoare. De cele mai multe ori exact atunci când echipa la care evoluează are nevoie de un plus.

A fost și cazul partidei contra Elveției. În care mijlocașul lui Manchester United a înscris unicul gol al întâlnirii. Și a fost recompensat cu trofeul Player of the Match.

28-11-2022
18:55

Brazilia, fără breșe în defensivă! A doua echipă din 1966 încoace cu 0 șuturi pe poarta sa după două jocuri

Brazilia a avut nevoie să iasă la rampă Casemiro pentru a sparge reduta elvețiană. Și s-a impus cu 1-0. Însă acest lucru nu înseamnă că nu l-a pus la încercare pe portarul advers. Sud-americanii au expediat 9 șuturi către poartă, din care cinci pe spațiul acesteia.

În schimb, precum în meciul cu Serbia, adversarul nu a reușit să trimită vreun șut pe spațiul porții lui Alisson. Și devine a doua echipă, după Franța, în 1998, care-și trece trece în cont această performanță din 1966 încoace.

28-11-2022
17:04

FINAL: Brazilia - Elveţia 1-0 (Casemiro 84)

FINAL: Brazilia a învins cu 1-0 Elveția și a devenit a doua echipă, după Franța, care a obținut deja calificarea în optimile de finală. Naționala „carioca” a avut de tras până a obținut cele trei puncte, absența vedetei Neymar părând a conta mai mult decât se credea. Elvețienii au fost la un pas de a produce o mică supriză, dar au cedat pe final și acum își vor juca prezența în faza următoare în ultima etapă, contra Serbiei.

grupa g
Clasament Grupa G

Min. 90: De la margine s-au arătat 6 minute de prelungire.

Min. 87: Sommer respinge în corner șutul lui Rodrygo din careu.

Min. 84: GOOOL Brazilia! Casemiro deschide scorul cu un șut superb, lângă bară, după o pasă a lui Rodrygo.

Min. 64: Vinicius pătrunde singur în careu și înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri, la colțul lung. Golul este însă anulat după intervenția VAR pentru o poziție de ofsaid.

Min. 53: Apărătorii brazilieni resping cu ceva emoții o centrare a lui Widmer din partea dreaptă.

Min. 46: A început repriza secundă.

28-11-2022
16:00

Puține faze de poartă, egalitate la pauză între Brazilia și Elveția

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză. Puține faze de poartă, Brazilia a dominat, dar spectacolul a lipsit.

Min. 31: După o combinație cu Paqueta, Raphinha șutează din afara careului, fără probleme pentru Sommer.

Min. 27: Vinicius reia spectaculos din 7-8 metri după o centrare a lui Raphinha, Sommer respinge în corner.

Min. 19: Paqueta centrează în fața porții, dar Elvedi intervine excelent în fațalui Richarlison și îndepărtează pericolul.

Min. 1: A început meciul Brazilia – Elveţia.

28-11-2022
14:59

Echipele de start la Brazilia - Elveţia

Brazilia: Alisson (Liverpool) – Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Alex Sandro (Juventus) – Paqueta (West Ham), Casemiro (Manchester United), Fred (Manchester United) – Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Vinicius (Real Madrid). Rezerve: Ederson, Weverton – Antony, Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Gabriel Jesus, Martinelli, Pedro, Rodrygo, Telles. Selecționer: Tite.

Elveția: Sommer (Monchengladbach) – Widmer (Mainz), Akanji (Manchester City), Elvedi (Monchengladbach), Rodriguez (Torino) – Freuler (Nottingham Forest), Xhaka (Arsenal) – Vargas (Augsburg), Sow (Eintracht Frankfurt), Rieder (Young Boys) – Embolo (Monaco). Rezerve: Kobel, Kohn, Omlin – Aebischer, Comert, Fassnacht, Fernandes, Frei, Jashari, Schar, Seferovic, Shaqiri, Steffen, Zakaria. Selecționer: Murat Yakin.

Meciul Brazilia – Elveţia are loc luni, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa G la turneul final al CM din Qatar. Marea favorită la titlul mondial, Brazilia, s-a impus lejer în primul meci, 2-0 cu Serbia, dar a plătit scump acest succes, starul Neymar accidentându-se serios.

Brazilia – Elveţia, al doilea meci din etapa a 2-a din Grupa G a Campionatul Mondial 2022

Meciul Brazilia – Elveţia ar trebui să facă parte, în mod normal, din categoria partidelor sigure, în sensul în care succesul echipei cariocas să nu poată fi pus la îndoială. Cu o nouă victorie, Brazilia ar fi deja calificată în optimi. Elveţia ar urma să dispute un meci crucial în ultima rundă cu Serbia.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Brazilia şi Elveţia

Întâlnirea Brazilia – Elveţia se dispută luni, 28 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul “974” din Doha, arena suprareală care îşi numără zilele până când va dispărea complet, iar cele 974 de containere de transport care au constituit geniala structură a stadionului vor fi trimise în altă ţară, în funcţie de solicitări.

Pe stadionul de 40.000 de locuri din Doha au avut loc deja câteva partide de la acest turneu final: Mexic – Polonia 0-0, Portugalia – Ghana 3-2 şi Franţa – Danemarca 2-1. Aici se vor mai juca din etapa a 3-a grupelor Polonia – Argentina şi Serbia – Elveţia, iar pe 5 decembrie optimea dintre locul 1 din grupa G cu locul 2 din grupa H.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Brazilia – Elveţia se joacă luni, 28 noiembrie, de la ora 18:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO

Doha va fi luni, 28 noiembrie, sub dictatura căldurii, pentru că temperatura va ajunge la orele amiezii la maxima de 32 de grade. La ora 18:00 nu va scădea în aer cu mai mult de un grad-două, dar la ce instalaţii de răcire există pe stadioane nu va exista nici o stare de disconfort provocat de caniculă.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Brazilia – Elveţia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Acesta este unul dintre meciurile care vor fi intens jucate de pariori pe pronostic 1, PSF 1, total goluri sau goluri Brazilia. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Brazilia şi Elveţia.

Neymar, marea absenţă din lotul Braziliei

Brazilia are jucători de mare clasă, acest lucru este indiscutabil şi l-a dovedit în partida cu Serbia atacantul lui Tottenham, Richarlison, autorul ambelor goluri, al doilea candidând la titlul de golul turneului, dar faptul că decarul Neymar a suferit o entorsă de gleznă şi va lipsi cel puţin în ultimele două jocuri din grupă. Alături de el şi fundaşul Danilo este out.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, a fost foarte mulţumit după victoria cu Camerun, una norocoasă pentru că omul meciului a fost portarul Yan Sommer, adică cerberul din poarta elveţiană. La partida cu Brazilia foarte probabil că va lipsi atacantul Okafor, lovit în primul meci.

Salvaldorianul Ivan Barton la a doua partidă!

Partida Brazilia – Elveţia are parte de o prezenţă de-a dreptul exotică în privinţa arbitrului desemnat de FIFA. Acesta este salvadorianul Ivan Barton, care are deja un meci condus la acest turneu final, spre deosebire de Istvan Kovacs, care a fost de patru ori rezervă, fiind singurul arbitru european fără a conduce un meci. Barton (31 ani) a fost la centru la partida Germania – Japonia 1-2.

Murat Yakin a riscat mult spunând că echipa sa este “cea mai bună echipă națională a Elveției care a existat vreodată”. Această afirmație va fi cu siguranță pusă la încercare împotriva echipei situate pe locul 1 în clasamentul FIFA, dar, după ce a dispus deja de Portugalia și Spania, clasate în top 10, în Liga Națiunilor UEFA din acest an, elvețienii au demonstrat că se pot bate cu elita fotbalului internațional.

Cote la pariuri

Absolut firesc este ca şi casele de pariuri să acorde statutul de favorit cert echipei lui Tite, pe care foarte multă lume o vede câştigând al şaselea titlu mondial. Prin urmare Brazilia are cotă de 1,47 pentru cele trei puncte, iar Elveţia a primit 7,50 pentru a mai exploda încă o bombă la acest Mondial. Şansă dublă X2 are cotă 2,75, iar un gol înscris de europeni cotă 2,00.

Toată lumea vede Brazilia drept mare favorită, dar cele două partide oficiale jucate la turnee finale de CM, în 1950 şi 2018, nu au fost victorii lejere pentru sud-americani. Dimpotrivă, ambele s-au terminat cu rezultate de egalitate: 2-2 în 1950 şi 1-1 cu patru ani în urmă, când au fost colege de grupă ca şi acum.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Brazilia – Elveţia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT