Sporturi

Brazilia – Elveția. Neymar și compania își încep aventura la CM 2018

16.06.2018 | 16:00
Brazilia  Elvetia Neymar si compania isi incep aventura la CM 2018
ADVERTISEMENT

Brazilienii debutează la această ediție a Campionatului Mondial duminică seara, de la ora 21:00, în compania selecționatei Elveției. Se anunță spectacol la Rostov-pe-Don, cu Neymar, Coutinho și Gabi Jesus în prim-plan.

Gustul amar al precedentului Mondial

Brazilia a găzduit ediția anterioară a Campionatului Mondial, una pe care a încheiat-o pe locul 4. Un moment de-a dreptul dramatic a trăit însă întreaga națiune în faza semifinalelor, când a cedat cu 1-7 în fața Germaniei! Eșecul usturător din finala mică jucată împotriva Olandei, scor 0-3, parcă nici nu a mai contat pentru brazilieni.

ADVERTISEMENT

La Mondialul găzduit de Brazilia, naționala Elveției a reușit să treacă de grupe, dar a fost eliminată în faza optimilor de finală, după 0-1 în prelungiri cu Argentina, echipă ce avea să dispute finala în fața Germaniei.

Vedete la tot pasul pentru brazilieni

Aruncând o privire pe lotul Braziliei, vom regăsi jucători de top în fiecare compartiment, cu precădere în cele ofensive. Interesant este că un singur jucător din întreg lotul de 23 convocat de Tite are mai puțin de 24 de ani. Este vorba despre Gabriel Jesus (21 ani), de la Manchester City. Dar asta nu înseamnă că atacantul din Premier League nu beneficiază de o experiență mai bogată la cel mai înalt nivel decât 70% din fotbaliști prezenți în Rusia. Jesus i-a câștigat încrederea lui Guardiola la City și a devenit om important în naționala Braziliei. Desigur, numărul 1 rămâne Neymar, revenit însă după o accidentare de lungă durată.

ADVERTISEMENT

Elvețienii, constanți precum propriile ceasuri

Elveția s-a calificat pentru a patra oară la rând la un turneu final mondial. Are prezențe șterse până acum, dar nici nu se face de râs. În lotul Elveției regăsim foarte mulți fotbaliști care evoluează în Bundesliga, nu mai puțin de zece din 23! Lichtsteiner, Xhaka, Shaqiri, Embolo și Seferovic sunt fotbaliștii din lotul lui Petkovic de la care ar trebui să așteptăm lucruri bune.

Selecționeri cu experiență

Brazilia îl are pe Tite (57 ani), iar Elveția pe Vladimir Petkovic (54 ani). Primul s-a apucat de antrenorat în urmă cu 28 de ani, în vreme ce selecționerul europenilor și-a început această meserie în 1997. Un amănunt interesant însă: pentru ambii, aceasta e prima misiune din carieră pe banca unei echipe naționale. Cel puțin deocamdată, atât Tite, cât și Petkovic și-au îndeplinit obiectivele și sunt apreciați de jucătorii pe care îi au sub comandă.

ADVERTISEMENT

ECHIPELE PROBABILE

Brazilia (4-3-3): Alisson; Marquinhos, Miranda, Danilo, Marcelo; Casemiro, Paulinho, Coutinho; Willian, Neymar, Gabriel Jesus

Elveția (4-2-3-1): Sommer; Schar, Akanji, Lichtsteiner, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Embolo

ADVERTISEMENT

Pariuri speciale Brazilia – Elveția
Neymar Peste 4,5 șuturi spre poartă @ 1.80
Cartonaș galben Thiago Silva @ 6.00
Pasă de gol Coutinho @ 3.25 *

*Cote oferite de casa de pariuri online Unibet

ADVERTISEMENT