News

Brazilia, imagini șocante! Mii de morminte pregătite pentru pacienții COVID-19. Video

23.05.2020 | 16:13
Brazilia imagini socante Mii de morminte pregatite pentru pacientii COVID19 Video
ADVERTISEMENT

Imagini șocante din Brazilia fac înconjurul lumii. O filmare cu drona arată mii de morminte pregătite pentru victimele noului coronavirus.

Brazilia, imagini șocante!

Înregistrarea a avut loc la un cimitir din apropiere de Sao Paolo, orașul cel mai afectat de pandemie în Brazilia. ”Pierdem bătălia cu virusul, asta e realitatea”, a spus Dimas Covas, directorul Centrului pentru urgențe legate de COVID-19 din Sao Paolo

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultimele 24 de ore, în Brazilia au murit 1.001 de pacienți infectați cu noul coronavirus, iar totalul deceselor a trecut de 21.000.

Mii de morminte pregătite pentru pacienții COVID-19

Între timp, Brazilia a ajuns la aproape 331.000 de cazuri și a depășit Rusia. Sud americanii au urcat pe locul 2 într-un top al deceselor provocate de COVID-19. La nivel mondial, doar SUA au raportat un număr mai mare de cazuri.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, președintele Jair Bolsonaro se opune măsurilor de siguranță și a sugerat, la fel ca președintele SUA, Donald Trump, că virusul poate fi combătut cu medicamente anti-malarie.

Ministerul Sănătăţii recomandă să se folosească clorochină şi hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi mai uşor de COVID-19, după ce preşedintele Jair Bolsonaro – care o consideră un remediu miraculos – a exercitat presiuni în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ministerul a făcut această recomandate într-un document la o zi după anunţarea unui vârf al bilanţului zilnic al morţilor din cauza COVID-19, care depăşea 1.000 de decese pentru prima oară.

Anterior, folosirea clorochinei şi hidroxiclorochinei (HCQ) în serviciile braziliene publice de sănătate erau rezervate cazurilor grave de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Presiunile puternice exercitate de către Bolsonaro, convins de efectele – nedovedite în mod ştiinţific până acum – ale clorochinei în lupta împotriva pandemiei COVID-19, au condus la demisia lui Nelson Teich, al doilea ministru al Sănătăţii care a plecat din post în mai puţin de o lună.

Succesorul său nu a fost desemnat încă, iar titularul interimar al postului, Eduardo Pazuello, un general în activitate, ar urma ”să rămână mult timp” în post, a anuţat şeful statului.

”Nu există încă o dovadă ştiinţifică, însă (clorochina) este folosită sub control în Brazilia şi în lume. Suntem în război, mai bine să fii înfrânt, decât să-ţi fie ruţine că nu te-ai bătut”, a scris într-un mesaj pe Twitter preşedintele brazilian de extremă dreapta.

 

 

ADVERTISEMENT