Fotbal international

Brazilia – Serbia 2-0, în Grupa G la Campionatul Mondial 2022. Richarlison, „man of the match”, după o „dublă” de senzație

Brazilia a debutat cu dreptul la World Cup 2022. Sud-americanii au învins-o pe Serbia cu 2-0. Richarlison a fost eroul naționalei lui Tite.
24.11.2022 | 22:59
Brazilia  Serbia 20 in Grupa G la Campionatul Mondial 2022 Richarlison man of the match dupa o dubla de senzatie
Procedeul cu care Richarlison a reușit „dubla” în Brazilia - Serbia 2-0. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
24-11-2022
21:55

Richarlison, desemnat cel mai bun meci al partidei

Richarlison, autorul „dublei” din Brazilia – Serbia 2-0, a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de pe Lusail Iconic Stadium.

În vârstă de 25 de ani, atacantul lui Tottenham este cotat de transferamarkt.com la 50 de milioane de euro și are 19 goluri în 39 de selecții pentru „Selecao”.

24-11-2022
18:58

FINAL Brazilia - Serbia 2-0 (Richarlison 63, 73)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

FINAL: Brazilia începe cu stil Campionatul Mondial. Selecționata sud-americană a învins-o cu 2-0 pe Serbia, într-un meci în care Richarlison, de la Tottenham, a strălucit. După acest meci, naționala lui Tite e lider în Grupa H, cu trei puncte, la fel ca Elveția. Brazilienii au însă un golaveraj mai bun. Camerun și Serbia sunt pe zero la finalul primei etape de la turneul final.

Min. 81: Ratare și pentru Casemiro! Mijlocașul lui Manchester United plasează o minge de la marginea careului, dar balonul se duce în transversală.

Min. 79: Schimbare la brazilieni! Antony intră în locul lui Neymar! Emoții pentru Tite, deoarece „decarul” formației sale pare să se fi accidentat.

Min. 73: GOOOL Brazilia! Același Richarlison face 2-0 dintr-o semi-foarfecă, desprinsă parcă din fotbalul de pe plajele de la Copacabana.

Min. 63: GOOOL Brazilia! Sârbii nu mai scapă și Richarlison deschide scorul pe Lusail Iconic Stadium, după respingerea greșită a portarului advers.

Min. 60: Sud-americanii trec din nou pe lângă 1-0! Alex Sandro șutează bine, dar bara din stânga îl salvează pe Vanja!

Min. 46: Prima mare ocazie a meciului vine la poarta vecinilor noștri. Sârbii comit o eroare în defensivă, mingea ajunge la Raphina, care scapă singur cu portarul, dar e blocat de Vanja Milinkovic-Savic.

Min. 45: Repriză extrem de modestă făcută de cele două reprezentative. Nicio ocazie importantă de gol în primele 45 de minute.

Min. 1: A început partida de pe Lusail Iconic Stadium!

24-11-2022
18:26

Echipele de start la Brazilia - Serbia

Brazilia: Alisson (Liverpool) – Danilo (Juventus), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Alex Sandro (Juventus) – Casemiro (Manchester United) – Paqueta (West Ham), Neymar (PSG) – Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Vinicius (Real Madrid). Rezerve: Ederson, Weverton – Antony, Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Gabriel Jesus, Martinelli, Eder Militao, Pedro, Rodrygo, Telles. Selecționer: Tite.

Serbia: V. Milinkovic-Savic (Torino) – Milenkovic (Fiorentina), Veljkovic (Werder Bremen), Pavlovic (Salzburg) – Zivkovic (PAOK Salonic), Lukic (Torino), Gudelj (Sevilla), Mladenovic (Legia Varșovia) – Tadic (Ajax), A. Mitrovic (Fulham), S. Milinkovic-Savic (Lazio). Rezerve: Dmitrovic, Rajkovic – Babic, Djuricic, Erakovic, Grujic, Ilic, Jovic, Kostic, Lazovic, Maksimovic, S. Mitrovic, Racic, Radonjic, Vlahovic. Selecționer: Dragan Stojkovic.

Meciul Brazilia – Serbia are loc joi, 24 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei 1 din grupa G, din care s-a mai jucat tot joi, de la ora 12:00 partida Elveția – Camerun. Brazilia este considerată favorita la locul 1 în grupă, dar și la câștigarea trofeului mondial.

Brazilia – Serbia, al doilea meci din Grupa G la Campionatul Mondial 2022

Partida Brazilia – Serbia se joacă joi, 24 noiembrie, de la ora 21:00, în etapa 1 din grupa G. Serbia este o echipă tehnică, având câțiva jucători de valoare ridicată în lot, specialștii considerând că Milinkovic-Savic și colegii lui au șanse reale să se bată la locul 2 în această grupă.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Brazilia şi Serbia

Confruntarea Brazilia – Serbia se desfășoară joi, 24 noiembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Lusail Iconic” din orașul Lusail, în etapa 1 din Grupa G a turneului final al CM din Qatar. Este cea mai mare arenă de la Campionatul Mondial, cu o capacitate de aproape 89.000 de locuri. Aici va avea loc finala turneului final.

“Lusail Iconic Stadium” a devenit celebru în întreaga lume după ce aici s-a scris una dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale de CM, victoria cu 2-1 a Arabiei Saudite în fața Argentinei. Este un stadion la cele mai înalte standarde internaționale, cu toate dotările necesare pentru un confort total pentru spectatori.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Brazilia – Serbia se joacă joi, 24 noiembrie, și este televizată în direct și în exclusivitate pe canalul TVR 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Lusail este foarte aproape de capitala Doha, prin urmare clima de la Doha corespunde și aici, iar joi, 24 noiembrie, va fi o zi călduroasă dar nu excesiv, cu o temperatură maximă de 28 de grade, iar la ora meciului vor mai scădea trei-patru grade, dar mai mult ca sigur că pe stadion nu vor fi aceste 24 de grde, ci în jur de 20, de la instalațiile de climatizare.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Brazilia – Serbia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Și acest meci va avea mare impact la pariuri, Brazilia fiind echipa pe care se merge foarte mult. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Brazilia şi Serbia.

Ce absențe au Brazilia şi Serbia

Selecționerul echipei naționale a Braziliei, Tite, are două absențe pentru meciul de deschidere. Este vorba despre o piesă importantă în centrul defensivei, Marquinhos, jucătorul lui PSG și de atacantul lui Manchester United, Antony, pentru care englezii au plătit o sumă colosală celor de la Ajax.

ADVERTISEMENT

Nici Dragan Stojkovici, fostul mare mijlocaș al plavilor, nu are lotul complet pentru dificilul examen în fața Braziliei. Lipsește mijlocașul lui Torino, Lukic, dar cea mai mare problemă o are în centrul atacului, dacă puternicul Aleksandr Mitrovic nu va putea fi recuperat.

Cine este arbitrul meciului

Arbitrul acestui meci, iranianul Alireza Faghani, 44 ani, este unul dintre cei mai bogați în CV la acest turneu final. A condus partide și la Mondialul din 2018, dar are în palmares finala Ligii Campionilor Asiei în 2014, a campionatului Asiei pe echipe în 2015, a FIFA World Club în 2015 şi finala JO 2016.

Brazilia este singura echipă din lume care are cinci titluri mondiale în palmares. Dar din 2002, anul ultimului succes, tot pe tărâm asiatic, secetă totală pentru naționala auri-verde, de aceea există această uriașă presiune pe umerii lui Neymar și compania la turneul final din Qatar.

Cote la pariuri

Cum era de așteptat Brazilia este destul de clară favorită în acest meci, la cota de 1,45. O performanță a plavilor ar aduce o cotă de 7,00 pentru cine ar paria pe ei, dar ar fi la fel de bună și cota de 2,80 pentru șansă dublă X2. Un gol reușit de europeni are cotă 1,7o, iar pariul over 1,5 goluri e printre cele mai joase, la 1,22, semn că este foarte posibil.

Brazilia a mai jucat o singură dată cu Serbia la un turneu final de CM, chiar în urmă cu patru ani, tot în faza grupelor. Atunci a fost un succes lejer pentru sud-americani cu scorul de 2-0, goluri Paulinho și Thiago Silva. De la sârbi mai sunt Tadic, Milinkovic-Savic, Milenkovic și Mitrovic, de la brazilieni Neymar, Marquinhos și portarul Alisson.

  • 1,90 este cota Superbet pentru “GG, ambele echipe marchează” în Brazilia – Serbia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT