ADVERTISEMENT
Fotbal international

Brazilianul Dani Alves, fan înrăit al lui Boca Juniors! Cum şi-a arătat ataşamentul pentru echipa de suflet

Autor: Sorin Dumitrescu | 07.11.2020 | 10:37
Brazilianul Dani Alves, fan înrăit al lui Boca Juniors! Cum şi-a arătat ataşamentul pentru echipa de suflet
Brazilianul Dani Alves, fan înrăit al lui Boca Juniors! Cum şi-a arătat ataşamentul pentru echipa de suflet. Foto: Dani Alves Instagram

Deși e brazilian, Dani Alves este fan înrăit al echipei argentiniene Boca Juniors! El intră în categoria selectă a jucătorilor de tip highlander, cum este suedezul Zlatan Ibrahimovic la Milan. Fostul fundaş al Barcelonei, al lui Juventus şi PSG continuă să joace la înalt nivel, deşi a trecut deja de graniţa a 37 de ani, la Sao Paolo, în prima divizie braziliană şi este titular.

ADVERTISEMENT

Dani Alves este un brazilian atipic. În mare măsură, brazilienii sunt în relaţie mai puţin amicală cu argentinienii, posibil şi ca urmare a uriaşei rivalităţi permenente generată de sportul rege. Dacă relaţii la nivel diplomatic sunt totuşi OK, ei ca naţie nu se prea suportă unii pe ceilalţi.

De aceea a produs multă stupoare în Brazilia când s-a aflat care este echipa îndrăgită la stadiu de suporter de către starul lui Sao Paolo. Toţi s-ar fi aşteptat să fie vorba fie de un club celebru din ţara natală, fie de unul dintre cele trei nume de top din Europa mai sus amintite.

ADVERTISEMENT

Dani Alves are maşina vopsită în culorile clubului argentinian Boca Juniors

Surpriză! Nu este vorba de nici una dintre aceste variante. Dani Alves e fan înrăit al unuia dintre cele mai populare cluburi din Argentina, Boca Juniors, echipă al cărei tricou l-a îmbrăcat şi Diego Maradona, cel aflat la mare luptă cu brazilianul Pele la titlul de cel mai bun jucător al lumii din toate timpurile.

Dani Alves şi-a exprimat public sentimentele pentru Boca Juniors într-un mod care nu mai necesită dubii. El şi-a vopsit una dintre maşini în culorile galben-albastru, culorile tradiţionale ale echipei care joacă pe celebra „Bombonera” din Buenos Aires.

ADVERTISEMENT

A primit cadou un tricou cu numele său de la Boca Juniors

Brazilianul a pus automobilul în vânzare, un model Mini Cooper cu doar 8000 km la bord, din anul 2019, la un preţ care în mod normal trebuie să atragă repede un cumpărător: 32.000 de euro. E o maşină cu totul aparte, unică, pentru că a fost făcută la comandă pentru el, special pe măsura sa.

Dani Alves e în culmea fericirii. Recent a mers cu echipa sa Sao Paolo la Buenos Aires, pentru meciul cu marele rival al lui Boca, River Plate, din Copa Libertadores şi cu acest prilej a fost invitat de şefii lui Boca Juniors la centrul de antrenament, pentru a i se oferi un cadou.

ADVERTISEMENT

Nu a jucat niciodată pentru echipa favorită

Brazilianul a primit cu mare bucurie un tricou cu numărul 10 al echipei favorite, cu numele său inscripţionat şi a postat imediat imaginea pe contul său de Instagram. Este a doua sa vizită la Buenos Aires, unde a mai fost în 2015, atunci reuşind să facă un tur al celebrei arene a Bocăi, Bombonera.

Paradoxal, deşi a fost fanul lui Boca Juniors şi se apropie de finalul carierei Dani Alves nu a jucat nici un minut pentru echipa de pe Bombonera şi e greu de crezut că o va mai putea face de acum înainte, la mai bine de 37 de ani cât are acum.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!