Fotbal international

Brazilianul Kaka, ultimul “Balon de Aur” înainte de Messi și Ronaldo

08.10.2018 | 18:04
Kaka a câștigat ultimul Balon de Aur înainte de Messi și Ronaldo

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au dominat fotbalul în ultimii 10 ani, luându-le fața unor super jucători precum Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Frank Ribery și Fernando Torres, Manuel Neuer, Neymar și Antoine Griezmann în lupta pentru Balonul de Aur. Brazilianul Kaka este ultimul jucător care a câștigat acest trofeu înainte de Messi și Ronaldo, în anul 2007, când i-a devansat chiar pe cei doi foști rivali din La Liga.

Câte 5 trofee au câștigat Messi și Ronaldo în ultimii 10 ani, iar cei 2 jucători nu se află printre favoriții lui Kaka în lupta pentru Balonul de Aur 2018. Brazilianul vrea ca Luka Modric sau Kylian Mbappe să ridice în acest an prestigiosul trofeu.Modric a avut rezultate impresionante, castigând Champions League si jucând finala Cupei Mondiale. El este omul care face show și controlează jocul. Mbappe este foarte puternic și are o întreagă carieră în față. Viitorul să fie al lui”, a declarat Kaka.

Kaka a câștigat ultimul Balon de Aur înainte de Messi și Ronaldo

Kaka s-a retras din fotbal în anul 2017 de la Orlando City, însă a jucat în cea mai bună perioadă a carierei pentru Real Madrid și AC Milan. Brazilianul a completat lista unor mari fotbaliști care au decis să agațe ghetele în cui în 2017: Didier Drogba, Andrea Pirlo, Frank Lampard, Francesco Totti și Philipp Lahm.

Kaka face parte din clubul select al jucătorilor care au reușit să câștige în carieră Campionatul Mondial, Liga Campionilor şi Balonul de Aur: Bobby Charlton, Gerd Muller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo şi Ronaldinho sunt legendele care au mai reușit această performanță. Kaka a mai câștigat titlul și Cupa în Spania, titlul și Supercupa în Italia, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Europei, de 2 ori Cupa Confederațiilor și titlul de cel mai bun fotbalist în Europa.

  • 529 de partide a jucat Kaka în întreaga carieră în care a marcat 161 de goluri și a dat 127 de pase de gol
  • 92 de selecții are Kaka la naționala Braziliei, pentru care a marcat de 29 de ori