Fotbal international

Brazilianul Ronaldo și-a ales favoriții la Cupa Mondială. Campioana va da și jucătorul turneului

După eliminarea compatrioților săi, legenda Braziliei, Ronaldo Nazario merge pe mâna Franței și crede că starul lui PSG, Kylian Mbappe, va fi desemnat jucătorul turneului.
12.12.2022 | 23:56
Brazilianul Ronaldo sia ales favoritii la Cupa Mondiala Campioana va da si jucatorul turneului
Ronaldo Nazario și celelalte vedete ale Braziliei nu au putut să se bucure de un triumf al naționalei lor la Cupa Mondială. Pentru dublul campion mondial, acum favorita competiției este Franța.
ADVERTISEMENT

Franța a trecut de Anglia și joacă miercuri, de la ora 21, în semifinala cu Maroc. Ronaldo Nazario spune că trupa lui Deschamps, pe care o vedea în finală într-un meci cu compatrioții săi, este acum marea favorită la titlu.

”Francezii confirmă de la meci la meci că sunt principalii favoriți”, spune Ronaldo Nazario

Nu-i greu de ghicit, Brazilia era, prin lot, dar și sufletește, echipa pe care Ronaldo Nazario și-o dorea campioană a lumii. Mai cu seamă că întreaga națiune aștepta un nou titlu pentru prima dată din 2002. Ediție la care el izbutea cel de-al doilea titlu suprem.

ADVERTISEMENT

Numai că Brazilia n-a izbutit să treacă de Croația. Ratând calificarea la loviturile de departajare. ”Naționala a avut multe lucruri pozitive pe care le poate folosi în viitor.

Sunt mulți jucători tineri talentați, iar cei experimentați s-au descurcat foarte bine. Sunt multe lucruri bune de luat, dar micile detalii au făcut diferența.

ADVERTISEMENT

În prelungiri (n.r – la scorul de 1-0), ritmul jocului ar fi trebuit să fie încetinit, să menținem posesia. Croația era deja obosită.

Aceste lucruri se învață de la o vârstă foarte fragedă – cum să calmezi jocul, cum să ai posesia, iar cu calitatea lotului nostru ar fi fost mai simplu. Aici am păcătuit noi”, spune Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cine este acum favorita sa la titlu? ”Pronosticul meu, chiar înainte de începerea Mondialului, era o finală între Franța și Brazilia. Francezii au rămas în competiție și confirmă de la meci la meci că sunt principalii favoriți. 

Au o echipă foarte puternică, atât în apărare, cât și în atac sau la mijlocul terenului. La ultimul meci au marcat chiar și prin Tchouameni, cu un șut din afara careului”, a declarat Ronaldo, scrie L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Brazilianul Ronaldo, despre Kylian Mbappe: „Îmi amintește un pic de mine, atunci când jucam”

Mai mult, în opinia sa, francezii vor da și cel mai bun jucător al turneului. Pe Kylian Mbappe. Despre care spune că îi amintește chiar de el.

”Are un turneu foarte bun. Este decisiv, are calități fizice și tehnice incredibile, cred chiar că poate fi cel mai bun jucător al Cupei Mondiale.

Ceilalți jucători sunt rapizi, dar el este și mai rapid. Îmi amintește un pic de mine, atunci când jucam. Știe cum să își folosească abilitățile.

Știe cum să treacă în viteză de adversari, apoi ajunge în poziții bune și marchează”, spune Ronaldo despre golgeterul la zi al Cupei Mondiale.


  • 2,10 este cota oferită de Superbet pentru pronosticul „Franța va câștiga Campionatul Mondial”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT