News

BRD, avertisment pentru toți clienții! Vor fi afectați în următoarele zile

10.05.2019 | 11:28
BRD își oprește activitatea în noaptea de duminică spre luni. Sursa foto: Hepta.ro

BRD îi anunță pe clienți că în noaptea de duminică, 12 mai, spre luni, 13 mai, sistemul informatic de carduri nu va fi operațional pentru mai multe ori. Motivul pentru care bancherii vor opri acest sistem este pentru că se lucrează la modernizarea acestuia, deci nu există motive de preocupare în privința acestui anunț.

Clienții BRD nu vor putea efectua plăți cu cardul timp de 6 ore

În toată noaptea de duminică spre luni, POS-urile și rețeaua de ATM-uri BRD nu vor fi disponibile, conform unui anunț oficial. Acestea vor fi scoase din funcțiune în intervalul orar 00:00 – 06:00. Practic, cei care au cardurile la BRD nu vor putea face plăți la magazine sau benzinării și nici nu vor putea scoate bani de pe el la ATM-uri.

Există în jur de 2,4 milioane de români care au conturile deschise la BRD, iar în țară banca numără 723 de unități în rețeaua proprie. Rețeaua de acceptare este de 27.000 de POS-uri, iar ATM-urile sunt în  număr de 1.600 și toate, dar absolut toate, vor fi blocate în noaptea de 12 spre 13 mai 2019.

BRD este una dintre cele mai mari bănci din România. Sursa foto: Hepta.ro

BRD le recomandă clienților să scoată bani înainte de oprirea sistemului informatic

Activele Băncii care face parte din Grupul Societe Generale au fost în luna martie 2019 de aproximativ 11 miliarde de euro. BRD este printre primele bănci din România ca profitabilitate, competitorii ei fiind Banca Transilvania și Banca Comercială Română (BT, respectiv BCR – prescurtat).

”În noaptea de duminică, 12 mai 2019, spre luni, 13 mai 2019, vom realiza o operaţiune de modernizare a sistemului nostru informatic de carduri. În consecinţă, între orele 00:00 şi 06:00, deţinătorii de carduri BRD nu vor putea realiza operaţiuni cu acestea în România sau în străinătate, iar reţeaua de ATM-uri şi POS-uri a băncii nu va fi disponibilă”, se arată în comunicatul de presă al BRD.

Reprezentanții băncii își cer scuze totodată pentru inconvenientul creat și le recomandă clienților să își asigure o rezervă de numerar, sau, pe înțelesul tuturor, să scoată bani de pe card înainte de ora 00:00 (12 mai) când plățile cu cardul și extragerea de bani din ATM-uri va fi suspendată pentru 6 ore.