News

BRD Pensii Private, amendată de ASF. Au fost găsite nereguli pentru care s-au sesizat ANAF și Parchetul

BRD Pensii Private a fost sancționată, vineri, de către ASF. S-au descoperit o serie de nereguli administrative pentru care s-au aplicat amenzi și s-au sesizat ANAF și Parchetul.
13.05.2022 | 22:37
BRD Pensii Private amendata de ASF Au fost gasite nereguli pentru care sau sesizat ANAF si Parchetul
BRD Pensii Private, amendată de ASF. Ce nereguli s-au descoperit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că a sancționat, vineri, BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA. Inspectorii au descoperit, în urma unui control, o serie de nereguli legate de înregistrarea tranzacțiilor.

Șefa companiei BRD Pensii Private, suspendată de ASF. S-au sesizat ANAF-ul și Parchetul

Concret, directorul general al BRD Pensii Private a dispus înserarea în contabilitate a unor tranzacții fără a avea la bază documente doveditoare și nu s-a asigurat un management prudent.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, ASF a sesizat ANAF-ul și Parchetul, iar șefa companiei a fost suspendată. De altfel, inpsectorii care au desfășurat controlul dau asigurări că pensiile private ale românilor nu au fost afectate.

”În sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor și care nu reflectă situația reală a patrimoniului administratorului BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A”, a transmis ASF într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ce amenzi s-au aplicat

Nu au fost ocoliți cu vederea și alți angajați ai BRD Pensii Private. ASF  a precizat numele tuturor celor sancționați.

– ”Alina Cecilia Andreescu, în calitate de Director general al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., cu amendă contravențională în cuantum de 100.000 de lei și, complementar, cu interzicerea, pe o perioadă de 180 de zile (…),

ADVERTISEMENT

-Sancționarea domnului Laurent Simon Doubrovine, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., cu amendă contravențională în cuantum de 60.800 de lei și, complementar, cu interzicerea, pe o perioadă de 180 de zile (…),

-Sancționarea doamnei Raluca Ioana Moise, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., cu amendă contravențională în cuantum de 60.800 de lei și, complementar, cu interzicerea, pe o perioadă de 180 de zile (…),

ADVERTISEMENT

Sancționarea domnului Arnaud Charles Marie René Brière de la Hosseraye, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (…)”, a mai precizat ASF.

ADVERTISEMENT