News

Breaking News! Șeful STS, Ionel Vasilca și-a dat demisia după crima de la Caracal

29.07.2019 | 12:16
Breaking News Seful STS Ionel Vasilca sia dat demisia dupa crima de la Caracal

Cazul de la Caracal continuă să aibă urmări importante la vârful instituțiilor, cea mai recentă „victimă” fiind șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ionel Vasilca. Acesta și-a anunțat demisia, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de luni, 29 iulie.

Șeful STS renunță la funcție după crimele de la Caracal. Anunțul oficial

Acuzat de Poliție, dar și de premierul Viorica Dăncilă că nu a reușit să identifice în timp util locația în care era sechestrată Alexandra Măceșanu, tânăra de doar 15 ani care apelase la 112, sperând că va fi salvată, Ionel Vasilca susține că a recurs la acest gest pentru a nu afecta prestigiul instituției, afirmând, totodată, că nu se consideră absolut deloc vinovat de cele întâmplate.

Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, a transmis fostul șef al STS.

Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă neputinței autortăților statului român. Sursa foto: stirilekanald.ro
Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă neputinței autorităților statului român. Sursa foto: stirilekanald.ro

STS, acuzată că nu a furnizat în timp util locația Alexandrei

Serviciul de Telecomunicații Speciale este considerat principalul vinovat pentru tragedia de la Caracal, întrucât nu au reușit să o localizeze în cel mai scurt timp posibil pe Alexandra Măceșanu, deși tânăra de 15 ani le transmisese autorităților indicii importante, în speranța că va fi salvată de oamenii legii.

Cu toate acestea, reprezentanții STS le-au furnizat anchetatorilor adrese greșite, motiv pentru care întreaga operațiune s-a desfășurat cu mare dificultate. Mai mult decât atât, ajunși după mai bine de 19 ore la casa lui Gheorghe Dincă, unde fata fusese sechestrată, violată și ulterior ucisă, polițiștii nu au pătruns în interiorul locuinței, preferând să mai piardă alte câteva zeci de minute, în așteptarea mandatului din partea procurorului.

Tags: