Fotbal intern

JOACĂ Breeveld? Gorjenii au cerut Stelei să NU-L BAGE!

UPDATE 11:34 / „Au fost nişte discuţii cu Pandurii, dar ei au spus că nu va fi nici o problemă dacă va juca Breeveld. Ne-au transmis că ne vor bate şi cu el în teren. Nu există clauză ca...
15.08.2014 | 00:12
JOACA Breeveld Gorjenii au cerut Stelei sa NUL BAGE

UPDATE 11:34 / Au fost nişte discuţii cu Pandurii, dar ei au spus că nu va fi nici o problemă dacă va juca Breeveld. Ne-au transmis că ne vor bate şi cu el în teren. Nu există clauză ca Breeveld să nu joace împotriva Pandurilor”, a spus Argăseală la Sport.ro.

Surse din cadrul Pandurilor susţin că, deşi Petre Grigoraş a declarat că fostul său elev Breeveld va fi pe teren în această seară, oficialii gorjenilor au un “gentleman’s agreement” cu omologii din Ghencea, stabilit în momentul transferului, care prevede ca fostul lor fotbalist să nu joace în meciul direct.

Nicandro Breeveld a fost transferat în cele din urmă de la Pandurii Tîrgu Jiu la Steaua, la începutul acestei săptămîni, după săptămîni bune de negocieri. Însă primul meci pe care noul mijlocaş al clubulului din Ghencea l-ar putea juca în tricoul campionilor va fi chiar diseară împotriva fostei sale echipe. Petre Grigoraş este sigur că fostul său mijlocaş va evolua contra Pandurilor, aşa cum a declarat-o chiar la FANATIK SHOW, iar Breeveld a întărit într-o conferinţă de presă această idee. Totuşi, oficialii gorjenilor speră ca acest lucru să nu se întîmple, dintr-un motiv prestabilit.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

“Frumos ar fi ca Steaua să nu-l bage pe Breeveld”

“Teoretic, cei de la Pandurii puteau să-l vîndă pe Breeveld la Steaua după meciul direct de vineri seară, însă oficialii gorjenilor le-au făcut o concesie omologilor. Au înţeles că acest transfer trebuie perfectat mai devreme cu cîteva zile, deoarece steliştii aveau nevoie de realizarea transferului lui Nicandro pînă lunea trecută, pentru a-l putea trece pe lista UEFA pentru meciurile cu Ludogoreţ. În aceste condiţii, frumos ar fi ca steliştii să nu-l bage pe Breeveld cu Pandurii, ca să le întoarcă astfel serviciul şi, din cîte se pare, se aude că ar fi şi un gentleman’s agreement între conduceri“, a spus pentru FANATIK.RO un apropiat la echipei lui Petre Grigoraş.

Practic, susţin sursele FANATIK.RO, Mihai Prunariu, boss-ul Pandurilor, i-ar fi cerut expres lui Vali Argăseală ca Breeveld să nu fie folosit în meciul direct, cînd au negociat transferul: “Vali, ţi-l dau acum pe băiat, ca să te ajut să-l incluzi pe lista UEFA, dar promite-mi că nu-l băgaţi cu noi. Nu mai putem băga clauză în transfer că nu are voie să joace în meci direct, că nu ne mai lasă UEFA, dar cred că sîntem oameni de onoare. Că altfel, îl ţin pînă vineri şi joacă împotriva ta şi ţi-l dau sîmbătă şi sigur nu-ţi convine! Nici să joace contra Stelei, nici să nu-l ai pe lista UEFA de play-off!”

Argăseală şi-ar fi dat acordul verbal, după ce s-ar fi consultat şi cu Gigi Becali şi le-a promis gorjenilor că Breeveld nu va juca contra Pandurilor, vineri, în Liga 1, decît dacă meciul va fi decis înainte de intrarea lui Nicandro!

Prepeliţă nu vrea să mai joace fundaş dreapta

În aceste condiţii, rămîne de văzut dacă antrenorul Costel Gâlcă va decide să îl introducă pe Breeveld în meciul cu Pandurii, sursele FANATIK.RO susţinînd că olandezul nu va fi titular. Totuşi, el ar avea toate motivele să îl folosească pe acesta, în jocul contra fostei sale echipe, deoarece înainte de partida cu Ludogoreţ, elevului său îi trebuie cel puţin o repriză pentu a se acomoda cu noii colegi.

Mai mult, mijlocaşul olandez a şi declarat că a venit la Steaua să joace titular, însă Gâlcă are de rezolvat o mare dilemă. La ora actuală, Andrei Prepeliţă, unul dintre cei mai buni jucători ai campionilor din acest început de sezon, cel care teoretic ar trebui să îi facă loc lui Breeveld în primul “11”, nu mai este de acord să se sacrifice în interesul echipei, jucînd în aceste condiţii pe postul de fundaş dreapta, lucru dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.RO joi! (vezi detalii)

Îl înţelegem perfect pe Prepeliţă. El a jucat la Steaua aproape pe toate posturile, iar acum cînd a început să joace bine pe postul său preferat, se pare că va trebui să îi facă loc lui Breeveld. Însă, pînă la urmă Gâlcă este cel care va decide”, au punctat sursele FANATIK.RO.

Debutează şi Luchin? Latovlevici, vizat de Dinamo Zagreb

Totodată, în meciul cu Pandurii este aşteptat să apară în echipa Stelei, dacă nu din primul minut, cel puţin pe parcursul jocului, şi fostul fotbalist al lui Botev Plovdiv, Srgian Luchin. Noul fundaş al campionilor a luat loc pe banca de rezerve la meciul cu CFR Cluj.

De asemenea, la jocul din Ghencea, care se va disputa cu porţile închise, va asista şi preşedintele celor de la Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, pentru a-l vedea la lucru pe fundaşul stînga şi pentru a încerca să încheie transferul cu Vali Argăseală. Preşedintele Stelei a recunoscut, joi seară, negocierile avansate cu Dinamo Zagreb (vezi aici detalii)

“N-am nimic împotrivă să joace Breeveld contra noastră, nu cunosc să fie vreo înţelegere între cluburi, dar dacă o să joace, sper să o facă la fel de bine ca la ultimul lui meci la Pandurii, cînd ne-a bătut Ceahlăul acasă…” (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

Cum ar putea arăta primul “11” al Stelei

Arlauskis – Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Filip – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu

Tags: