News

Brendo, “regele cocainei” din Bulgaria, a fost arestat. În România era condamnat la 10 ani de închisoare

Evelin Banev, zis ”Brendo”, a fost arestat. Temutul infractor bulgar era căutat și de autoritățile din România.
11.09.2021 | 13:29
Brendo regele cocainei din Bulgaria a fost arestat In Romania era condamnat la 10 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Un cunoscut traficant bulgar de droguri, urmărit din 2018, inclusiv de România, a fost arestat în Ucraina, au anunţat autorităţile din Bulgaria.

Evelin Banev, cunoscut drept ”Brendo”, a fost reţinut la 7 septembrie în regiunea Kiev, potrivit unui comunicat al Parchetului din Sofia, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 56 de ani, infractorul a fost reținut după ce în locuinţa sa au fost descoperite un laborator de droguri şi plante de canabis, potrivit presei bulgare. Traficantul era condamnat și în România.

Brendo, “regele cocainei” din Bulgaria, a comis infracțiuni în toată lumea

Evelin Banev a fost condamnat în Bulgaria, în 2013, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Ulterior, pedeapsa i-a fost redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

ADVERTISEMENT

Gruparea sa infracţională acţiona în Marea Britanie, Statele Unite, Elveţia şi Austria, a mai menţionat Parchetul.

”Brendo” a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia

Cunoscutul traficant avea o condamnare și în peninsulă. În Italia, ”Brendo„ a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, ”Ndrangheta”,

ADVERTISEMENT

Actele ilegale s-au petrecut între 2004 şi 2007 și i-au adus lui Evelin Banev o pedeapsă de 20 de ani.

Evelin Banev era căutat şi în România

Infractorul bulgar era căutat și pe teritoriul țării noastre, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare,

ADVERTISEMENT

Acesta a fost acuzat că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină. Nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa.

A scăpat profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria.

Un episod inedit din viața tumultoasă a lui ”Brendo” s-a petrecut în 2013. Atunci, fiica lui a fost răpită din faţa locuinţei, într-un cartier de lux din Sofia. Aceasta a fost eliberată 47 de zile mai târziu după plata unei răscumpărări de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: