Fotbal international

Brentford – Fulham 1-2, cel mai scump meci din istoria fotbalului! Nou-promovata în Premier League va încasa 190 de milioane de euro

05.08.2020 | 00:19
Brentford  Fulham 12 cel mai scump meci din istoria fotbalului Noupromovata in Premier League va incasa 190 de milioane de euro
Finala pentru promovarea în Premier League, Brentford - Fulham, este cel mai scump meci din istoria fotbalului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Finala pentru promovarea în Premier League, Brentford – Fulham, este cel mai scump meci din istoria fotbalului.

UPDATE, 5 august, ora 00:19 / Fulham a învins-o pe Brentford, scor 2-1, şi a promovat în Premier League. Finala play-off-ului pentru accederea în prima ligă a Angliei este cel mai scump meci din istoria fotbalului. Fulham va încasa 190.000.000 de euro, bani proveniţi din drepturile TV şi vânzarea de bilete. Joe Bryan a marcat golurile victoriei, după ce partida a avut nevoie de două reprize de prelungiri. Henrik Dalsgaard a înscris pentru Brentford.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe londoneze se duelează pe Wembley pentru ultimul loc care asigură promovarea în sezonul viitor din Premier League, iar formația care va reuși această performanță va încasa o sumă uriașă.

Primele două locuri în Championshp au fost ocupate de Leeds United și West Bromwich Albion, care și-au asigurat calificarea directă în Premier League.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump meci din istoria fotbalului e Brentford – Fulham

Bătălia pentru ultimul loc care asigură promovarea în Premier League, Brentford – Fulham, caare se va disputa marți seară, de la ora 21:45, este cel mai scump meci din istoria fotbalului, ceea ce reprezintă o motivație în plus pe lângă cea sportivă.

Câștigătoarea barajului va încasa o sumă de aproape 190 de milioane de euro. Această sumă va intra în conturile clubului din drepturile de televizare pentru sezonul viitor, dar și dintr-o creștere a veniturilor din vânzarea de bilete, abonamente, echipamente și alte lucruri de acest fel.

ADVERTISEMENT

Această sumă atât de mare este primită de fiecare echipă nou promovată în Premier League în fiecare an și se jutifică prin încercarea de a reduce cât mai mult diferențele de buget dintre echipele foarte bogate de pe prima scenă și cele care vin din al doilea eșalon.

Cele două cluburi londoneze care își dispută barajul de promovare sunt separate de doar câțiva kilometri. Ambele echipe au încheiat sezonul regulat cu câte 81 de puncte, dar Brentford a fost pe 3 deoarece a avut un golaveraj net superior.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Brentford a câștigat ambele întâlniri din sezonul regulat: 1-0 pe teren propriu și 2-0 în deplasare. În semifinalele barajului, Brentford a trecut de Swansea City, iar Fulham a depășit-o pe Cardiff City.

Brentford a avut cel mai bun atac din acest sezon de Championship și a doua cea mai bună apărare, dar presiunea unor astfel de meciuri ar putea apăsa greu pe umerii ”albinelor”, iar Fulham este echipa mai experimentată la acest capitol. Jucătorii lui Scott Parker au un mic avantaj din acest punct de vedere, doar că au și ceva probleme de efectiv.

ADVERTISEMENT