Fotbal international

Brescia a revenit în elită după o absenţă de opt ani! “Rândunelele” şi-au luat zborul spre Serie A după victoria cu Ascoli

02.05.2019 | 12:43
Brescia a revenit in elita dupa o absenta de opt ani Randunelele siau luat zborul spre Serie A dupa victoria cu Ascoli

Brescia a revenit miercuri seară în elita fotbalului italian, după o absenţă de opt ani! Rândunelele şi-au luat zborul spre Serie A după victoria cu Ascoli, scor 1-0, dar şi ca urmare a faptului că ocupanta locului secund, Lecce, s-a împiedicat la ultima clasată, Padova, cedând cu scorul de 2-1, iar Palermo, echipa lui George Puşcaş, nu a fost în stare pe teren propriu mai mult de un 2-2 cu Spezia.

Brescia a promovat în Serie A după o absenţă de opt ani!

Astfel, fosta Brescia Romena din perioada anilor 90, când antrenor a fost Mircea Lucescu, iar în lot se regăseau nume mari din Generaţia de Aur a fotbalului românesc, în frunte cu Gică Hagi, adus de la Real Madrid, a depăşit momentele foarte periculoase din ultimii ani, când a fost la un pas de a retrograda în eşalonul al treilea şi cu antrenorul Eugenio Corini la timonă s-a reuşit această a patra promovare din istoria clubului.

La Brescia au mai jucat, în afară de Hagi Ioan Ovidiu Sabău, Florin Răducioiu, şi el cu 13 goluri la cel mai bun sezon în fotbalul italian, Dorin Mateuţ, Dănuţ Lupu, toţi jucători care au lucrat foarte bine cu Mircea Lucescu. Însă de fiecare dată echipa a retrogradat, prima dată după un dramatic baraj pierdut în faţa lui Udinese, meci în care a marcat Răducioiu.

Brescia a fost în anii 90 Brescia Romena. În imagine fostul preşedinte Gino Corioni şi Gică Hagi
Brescia a fost în anii 90 Brescia Romena. În imagine fostul preşedinte Gino Corioni şi Gică Hagi

Mircea Lucescu a condus Brescia Romena la începutul anilor 90

Atunci Brescia îl avea preşdinte patron pe Gino Corioni, omul care îl dorise enorm pe Mircea Lucescu pe bancă. Acum saltul Bresciei spre Serie A a fost posibil şi ca urmare a faptului că noul patron este un om obişnuit cu Serie A, Massimo Cellino, ani de zile la Cagliari, care în iarnă a şi făcut un transfer de senzaţie, Daniele Dessena, autorul golului promovării cu Ascoli, deşi multe echipe de Serie A îl doreau. Cel mai bun jucător al echipei este însă golgeterul Alfredo Donnarruma, cu 25 de goluri.

Dacă alb-albaştrii se gândesc deja la strategia pentru supravieţuire în Serie A lupta pentru al doilea loc promovabil direct nu e încă terminată. Lecce are 63 de puncte şi Palermo 59, dar sicilienii au un meci mai puţin şi dacă îl câştigă vor fi la un singur punct de Lecce. George Puşcaş a mai trăit un baraj de promovare acum trei ani cu Benevento, când golurile sale au dus echipa campană la o istorica prezenţă în elita fotbalului italian pentru un sezon.