Brexit-ul a fost amânat până în octombrie! Condiție dură pentru Marea Britanie

Mirela Apostol    Ana Chivu   
în HotNews
11/04/2019, 12:36
Brexit-ul a fost amânat până în octombrie! Condiție dură pentru Marea Britanie GALERIE FOTO
Brexit-ul a fost amânat până în luna octombrie

Liderii Uniunii Europene și premierul Marii Britanii au decis amânarea pentru Brexit până în luna octombrie, conform anunțului președintelui Consiliului European de la finele unui summit organizat în cursul serii de miercuri, la Bruxelles. Theresa May a declarat faptul că își dorește ca Regatul să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând. Urmează câteva luni mai delicate, cu atât mai mult cu cât în noiembrie se va instala noua Comisiei Europeană.

Brexit-ul a fost amânat până în octombrie!

Liderii Uniunii Europene au convenit, împreună cu premierul Marii Britanii, negocierile pentru Brexit până pe data de 31 octombrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unui summit organizat miercuri la Bruxelles, de către președintele Consiliului European. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat că “sunt şase luni în plus pentru Marea Britanie.

În acest timp, cursul acţiunii va fi în întregime în mâinile Marii Britanii. Până la finalul acestei perioade va avea şi posibilitatea să revoce Articolul 50 şi să anuleze astfel Brexitul. Este timp suficient pentru a găsi cea mai bună soluţie posibilă. Vă rog să nu irosiţi timpul acordat!” Președintele Hean-Claude Juncker a afirmat că în luna iunie va evalua situația în privința pregătirilor întâlnirii pe care o vor avea în octombrie.

Brexit-ul a fost amânat până pe data de 31 octombrie
Brexit-ul a fost amânat până pe data de 31 octombrie

Theresa May, despre amânarea Brexist-ului până în octombrie

Continui să cred că trebuie să părăsim UE cu un acord, cât mai curând posibil. Dacă vom reuşi să adoptăm acordul în primele trei săptămâni ale lunii mai, nu va trebui să participăm la alegerile europene şi vom părăsi oficial UE sâmbătă, 1 iunie”, a declarat premierul Marii Britanii. De asemenea, a anunțat faptul că Regatul vrea să părăsească Uniunea Europeană cât mai repede posibil.  Donald Tusk și Jean-Claude Juncker au declarat că se așteapta ca oricând Marea Britanie să ia o hotărâre, până la data propusă.

Închide ×