News

Brian Travers, membru al grupului UB40, a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală

26.03.2019 | 10:57
Brian Travers membru al grupului UB40 a fost diagnosticat cu tumoare cerebrala

Veste tristă în lumea muzicii internaționale. Brain Travers, unul dintre fondatorii grupului de mare succes UB40, a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Acesta a fost nevoit să se retragă din turneul special al trupei, organizat cu ocazia a 40 de ani de activitate. Travers va fi supus unei intervenții chirurgicale vineri.

Brian Travers are două tumori

Fondator și saxofonist al trupei britanice de reggae și pop UB 40, Brian Travers a suferit un atac pe 19 martie. Analizele au scos la iveală faptul că acesta are două tumori și că va avea nevoie de operație. Intervenția este programată chiar în ziua în care formația urma să înceapă turneul aniversar, la Portsmouth.

UB40 și-a anunțat fanii că Brian Travers nu va fi prezent pe scenă din pricina acestei afecțiuni: “Ştim că îi va fi simţită lipsa, dar sănătatea lui este pe primul loc şi suntem convinşi că prietenii şi fanii noştri ni se vor alătura în urări ca Brian să se însănătoşească rapid şi să revină alături de noi.

Brian Travers, alături de colegii săi din UB40

Ce dorințe mai are muzicianul

Travers a declarat că trupa a lucrat din greu pentru a pregăti acest turneu special și că regretă că nu va putea lua parte la el. El a mai precizat că își va încuraja colegii de pe patul de spital și că a avut o viață fără regrete însă vrea să revină cât mai repede la pasiunile sale: muzica, sculptura și pictura.

„Am avut o viaţă minunată, fără regrete şi nu am ce să adaug pe lista ultimelor dorinţe decât să îmi revin şi să mă întorc la ce iubesc, să cânt pentru oricine vrea să asculte şi să mă exprim prin pictură şi sculptură. A fost un privilegiu şi mulţumesc tuturor pentru ocazia de a trăi visul”, a transmis Travers, conform Digi 24.

UB40, una dintre cele mai de succes formații din Marea Britanie

Fondată în anul 1978 la Birmingham, trupa UB40 este una dintre cele mai de succes formații de pop și reggae din Regatul Unit. Formația a fost nominalizată de patru ori la prestigioasele premii Grammy, pentru cel mai bun album, iar în anul 1984, a fost nominalizată la premiile muzicale Brit Awards, la categoria cel mai bun grup britanic.

UB40 a vândut peste 70 de milioane de albume la nivel mondial, iar componența grupului muzical este una diversă, cu membri având origini engleză, galeză, irlandeză, jamaicană sau scoțiană. În vara anului trecut, această trupă a concertat și la București, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei.