Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Brigada de arbitri de la România – Slovacia. „Centralul” a fost martor la meciul care l-a propulsat pe Nicolae Stanciu în fotbalul mare

Brigada de arbitri de la România – Slovacia îi trezește amintiri frumoase lui Nicolae Stanciu, care a avut meciul vieții într-un meci arbitrat de centralul delegat.
24.06.2024 | 13:06
Brigada de arbitri de la Romania  Slovacia Centralul a fost martor la meciul care la propulsat pe Nicolae Stanciu in fotbalul mare
Nicolae Stanciu, față în față cu arbitrul din meciul care l-a dus în fotbalul mare / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională își pune mari speranțe în ultimul meci, cel cu Slovacia, pentru calificarea în optimi. „Tricolorii“ vor să facă o figură frumoasă pentru a accede mai departe, iar UEFA a anunțat brigada de arbitri.

Cine va arbitra România – Slovacia

Echipa națională dispută ultimul meci din fazele grupelor pe data de 26 iunie, în compania Slovaciei. Meciul va avea loc la Frankfurt, unde sunt acuzate probleme cu gazonul, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

România – Slovacia va fi arbitrată de o brigadă majoritar germano-italiană, împreună cu un reprezentant azer. La centrul partidei se va afla Daniel Siebert, care va fi ajutat de colegii nemți Jan Seidel și Rafael Foltyn.

De asemenea, și al patrulea oficial va fi tot unul neamț, Felix Zwayer. Cabina arbitrajului video va fi formată din doi arbitri nemți, alături de unul italian. Arbitrul VAR va fi Bastian Dankert, din Germania.

ADVERTISEMENT

El va fi ajutat de doi arbitri specializați pe arbitraj video, anume germanul Christian Dingert și italianul Massimiliano Irrati. De asemenea, observatorul UEFA va fi italianul Nicola Rizzoli, iar delegatul va fi azerul Konul Mehtiyeva.

Nicolae Stanciu, meci memorabil cu Siebert la „centru“

Nicolae Stanciu a avut unul dintre cele mai bune meciuri ale vieții sub arbitrajul neamțului Daniel Siebert. Neamțul a arbitrat meciul dintre FCSB și Sparta Praga, din vara anului 2016, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Partida a fost una extrem de importantă pentru trupa lui Gigi Becali, care a făcut pasul în play-off-ul Ligii Campionilor. Pe atunci, Nicolae Stanciu a salvat trupa latifundiarului, reușind trei goluri în dubla cu cehii.

În meciul în care Siebert s-a aflat la centru, decarul a înscris un gol superb dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri. Returul a fost iarăși de vis pentru Stanciu, care a înscris două goluri și a propulsat-o pe FCSB în play-off.

ADVERTISEMENT

Meciurile cu Sparta Praga au însemnat și transferul lui Stanciu în fotbalul mare, fiind transferat de Anderlecht. Văzut de scouterii belgienilor, Stanciu a fost transferat pentru o sumă uriașă, 9.7 milioane euro.

ADVERTISEMENT
2,70 este COTA BETANO pentru "X" la România - Slovacia