Premier League

Brighton, echipa lui Andone și Băluță, s-a salvat de la retrogradare! Cine merge în Championship

04.05.2019 | 22:21
Brighton echipa lui Andone si Baluta sa salvat de la retrogradare Cine merge in Championship

Brighton, echipa la care evoluează Florin Andone și unde din vară va juca și Tudor Băluță, s-a salvat matematic de la retrogradare cu o etapă înainte de finalul sezonului. 

Brighton, echipa lui Andone și Băluță, s-a salvat de la retrogradare!

Brighton nici măcar nu a fost nevoită să-și joace meciul cu Arsenal, programat duminică. Echipa lui Andone și Băluță a profitat de eșecul suferit de Cardiff pe teren propriu cu Crystal Palace, scor 2-3, rezultat în urma căruia Cardiff nu a reușit să reducă handicapul de patru puncte față de Brighton.

Astfel, cele trei echipe retrogradate în Championship sunt Cardiff, Fulham și Huddersfield. Două dintre echipele care au retrogradat au fost chiar nou-promovate, Fulham și Cardiff. În schimb, Wolves, care a promovat la rândul ei în același sezon cu celelalte două formații, a făcut un sezon fantastic, terminând sezonul pe locul 7 și poate juca în Europa League, dacă Manchester City va câștiga finala Cupei Angliei cu Watford.

Andone, care a fost adus în vara anului trecut pe 15 milioane de euro, nu a avut un sezon strălucit, marcând cinci goluri în 26 de partide oficiale. De altfel, românul nu a reușit să-i ia fața veteranului Murray în ofensiva lui Brighton.

Brighton l-a transferat în iarnă și pe Tudor Băluță, însă a preferat să-l împrumute la Viitorul până la finalul stagiunii. Băluță se va alătura lotului condus de Chirs Hughton din vară.

Dacă lupta pentru evitarea retrogradării a fost deja decisă în Premier League, lupta pentru titlu, dar și cea pentru locurile 3-4 se va da până în ultima etapă. Liverpool și Manchester City dau o bătălie epică pentru câștigarea campionatului, în timp ce Tottenham, Chelsea, Arsenal și Manchester United trag la locurile 3-4, care asigură prezența în Liga Campionilor.

Arsenal și Chelsea au o șansă în plus prin Europa League, acolo unde sunt foarte aproape de a disputa marea finală. Cine câștigă trofeul, merge de asemenea în Liga Campionilor.