Life

Brigitte Bardot, simbolul frumuseții mondiale, împlinește 87 de ani! Galerie foto cu cea mai senzuală actriță a Europei

Brigitte Bardot a devenit celebră în întreaga lume pentru frumusețea ei, actrița de origine franceză cu forme perfecte impresionând cinematografia cu lipsa ei de inhibiții, una specifică perioadei în care a făcut istorie.
28.09.2021 | 17:21
Brigitte Bardot a redefinit standardele frumuseții feminine, iar senzualitatea ei a impresionat întreaga lume. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Brigitte Bardot este una dintre actrițele care au reușit performanța de a impune noi standarde în definirea frumuseții feminine, artista fiind una dintre primele care acceptau, cu lejeritate, scene nud în care își arăta, în întregime, corpul și înnebunea asistența masculină cu senzualitatea ei debordantă.

Brigitte Bardot a împlinit 87 de ani

Născută într-o familie bogată, acum exact 87 de ani, pe 28 septembrie 1938, Brigitte Bardot primea de la părinții ei o educație profund religioasă, strictă și care, de fapt, a făcut-o, în adolescență și tinerețe să se revolte și să nu aibă niciun fel de inhibiții.

ADVERTISEMENT

Pe lângă educația strică, Brigitte Bardot primea însă și lecții de balet, lucru care în viitoarea sa carieră a ajutat-o enorm, postura ei perfectă, corpul bine definit și înălțimea considerată, la acea vreme, a fi perfectă – 1,68 m – transformând-o rapid într-un sex-simbol.

Debutul în lumea showbiz-ului avea să îl facă la doar 15 ani, Brigitte Bardot fiind pe coperta revistei Elle. Succesul ei a venit imediat, senzualitatea blondei fiind remarcată de întreaga lume artistică franceză, Brigitte Bardot devenind rapid printre cele mai căutate modele ale momentului.

ADVERTISEMENT

Remarcată ca model, Brigitte Bardot primește oferta de a juca în filme, iar la doar 18 ani apărea în primele ei proiecte cinematografice. Nu a trecut mult timp și a venit și consacrarea internațională grație filmului “Și Dumnezeu… a creat femeia”, rolul jucat de ea aducând-o la statutul de star mondial.

Brigitte Bardot, simbolul frumuseții mondiale

Rolul jucat în filmul care a transformat-o în sex simbol la nivel mondial avea să îi aducă în cale și prima ei mare dragoste, regizorul Roger Vadim, cel cu care avea să se și căsătorească, în ciuda opoziției părinților săi, la doar 18 ani.

ADVERTISEMENT

Devenită deja star internațional, Brigitte Bardot reușea să fascineze lumea cu frumusețea ei naturală, iar rolurile primite îi puneau în evidență, din plin, senzualitatea pe care o afișa fără inhibiții.

Divorțul de Roger Vadim nu i-a împiedicat pe cei doi să își continue colaborările, iar actrița a primit, în perioada anilor 1950-1970, zeci de roluri în filme care stabileau recorduri în box-office-ul vremii. Mai mult, Brigitte Bardot își construiește, în paralel, și o carieră de cântăreață, în care are un succes neașteptat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Brigitte Bardot a încercat să își refacă viața în compania unui număr considerat uriaș la acea vreme de bărbați – vorbindu-se la un moment dat și de relații cu alte femei chiar -, aventurile sale amoroase făcând deliciul publicului amator de povești picante.

Se căsătorește de încă trei ori și, în compania lui Jacque Charrier, cel de-al doilea soț al ei, aduce pe lume și singurul ei copil, Nicolas.

Brigitte Bardot, distrusă de faimă

Succesul pe care îl avea, pe toate planurile, a făcut-o, totuși, pe Brigitte Bardot să sufere, iar faima pe care a câștigat-o s-a transforma într-o presiune pe care sensibila blondă cu forme perfecte nu a putut să o suporte.

Din acest motiv, în anul 1973, la doar 38 de ani, în culmea senzualității și succesului, Brigitte Bardot decide să se retragă din industria showbiz-ului, oprindu-se la 47 de roluri și 60 de melodii, cu atât mai mult cu cât problemele psihice, pe care încercase să le țină secrete, au pus-o în fața câtorva tentative de sinucidere.

„La început, mi-a plăcut ca oamenii să vorbească despre mine, însă foarte rapid acest lucru m-a sufocat și m-a distrus. […] Când mi-am luat ‘Adio!’ de la această carieră, de la viața opulentă și strălucire, imagini și adorație, dorința de a fi plăcută, mi-am salvat viața”, spunea Brigitte Bardot în „Tears of Battle: An Animals Rights Memoir”, carte bibliografică apărută în 2018.

Încet-încet, dispărută din lumina reflectoarelor, fără să mai fie urmărită la fiecare pas, Brigitte Bardot a decis să își închine viața și notorietatea în lupta pentru protejarea drepturilor animalelor, faimoasa actriță de origine franceză ajungând și în România, în repetate rânduri, implicându-se în diverse campanii pentru ajutorarea câinilor fără stăpân.

Ajunsă la 87 de ani,  Brigitte Bardot abia mai poate merge, se deplasează cu ajutorul unui baston, și trăieşte pe proprietatea ei din Saint Tropez, alături de cel de-al patrulea soţ, Bernard d’Ormale, cu care s-a căsătorit în 1992.

ADVERTISEMENT