News

Britanicii au ignorat toate regulile şi au luat cu asalt pub-urile. Poliția avertizează: „Alcoolul și distanțarea socială nu se împacă”

06.07.2020 | 15:42
Britanicii au ignorat toate regulile si au luat cu asalt puburile Politia avertizeaza Alcoolul si distantarea sociala nu se impaca
ADVERTISEMENT

Oamenii aflați în stare de ebrietate nu pot să respecte regulile de distanțare socială, lucru de înțeles în condițiile în care aburii alcoolului împiedică respectarea regulilor.

Aceasta e concluzia la care au ajuns britanicii după ce au redeschis pub-urile, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

John Apter, directorul Federației Poliției din Anglia și Țara Galilor, a subliniat evidentul, după ce imaginile cu mii de oameni care au luat cu asalt localurile pentru a bea o bere au devenit virale.

Britanicii s-au călcat în picioare în pub-uri, pentru un pahar de bere

„S-a confirmat o noapte destul de aglomerată, alcoolul și distanțarea socială nu fac pereche bună”, a explicat Apter, printr-un mesaj publicat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Apter era la serviciu, în orașul britanic Southampton, și a dezvăluit că el și colegii săi au avut multe cazuri de oameni băuți agresivi sau bătăi de stradă.

A fost extrem de clar că oamenii băuți, aflați în stare de ebrietate, nu pot să respecte măsurile de distanțare socială”, a explicat bărbatul, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Șeful polițiștilor i-a rugat pe britanici să rămână responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități cu scopul clar de a combate pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, oamenii au luat cu asalt străzile din Soho, un district Londonez, cunoscut pentru barurile sale. Cinci localuri din Nottinghamshire au decis să închidă porțile din cauza scandalurilor cauzate de oameni, bucuroși că s-au putut reîntoarce la băut alcool.

ADVERTISEMENT

Poliția a arestat patru oameni după ce s-au spart mai multe geamuri și s-au înregistrat încăierări. Cu toate acestea, oamenii legii consideră că majoritatea britanicilor s-au comportat respectabil în acest weekend, în perioada 3-5 iulie.

În Devon și Cornwall, polițiștii au primit peste 1.000 de apeluri, majoritatea având legătură cu problemele cu alcoolul. De asemenea, în Essex, polițiștii au efectuat patru arestări.

Ministrul Sănătății Matt Hancock a subliniat și el că majoritatea britanicilor s-au purtat responsabil, fără excepțiile menționate.

Din ce am văzut, majoritatea oamenilor s-au comportat responsabil. Oamenii ar trebui să se bucure de vară în maximă siguranță. În principiu trebuie să existe relaxare, însă nu vom ezita să abordăm dur focarele de infecție, atunci când apar”, a declarat Hancock.

Drept dovadă, orașul Leicester s-a trezit peste noapte carantinat, după ce cazurile de Covid-19 au explodat în ultima vreme în orașul din East Midlands.

ADVERTISEMENT