News

Britanicii au inventat un test pentru coronavirus. Se poate realiza și acasă

22.06.2020 | 17:44
Britanicii au inventat un test pentru coronavirus Se poate realiza si acasa
ADVERTISEMENT

Un test revoluționar de salivă pentru coronavirus, care nu implică utilizarea unui tampon, este analizat într-un program pilot.

Sistemul de testare pentru coronavirus „fără tampon” este analizat cu atenție de cercetătorii din Southampton, din Anglia, fiind o nouă modalitate mult mai rapidă și mai amplă de detectare a focarelor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de guvernul britanic, fiind doar una dintre măsurile luate pentru a combate eficient pandemia de Covid-19 de la nivelul Marii Britanii.

Britanicii cred că testele de salivă vor ajuta populația

Testele de salivă ar putea simplifica şi mai mult testarea pentru coronavirus, acasă, fără ca oamenii să mai fie nevoiţi să folosească tampoane.

ADVERTISEMENT

Acest proces ne va ajuta, totodată, să aflăm dacă testarea de rutină, acasă, ar putea lua din pripă cazurile de virus”, a declarat ministrul Sănătății Matt Hancock, conform Agerpres.

Peste 14.000 de medici și angajați ai sistemului sanitar, printre care lucrători esențiali, personal universitar și membrii famiiilor acestora vor participa la acest test pilot, realizat cu testul Optigene.

ADVERTISEMENT

Testul Optigene revoluționează piața testelor tocmai pentru că nu mai folosește un tampon cu vată, considerat inconfortabil de multă lume.

În schimb, persoanele testate trebuie să racolteze saliva într-un recipient, după care vor primi rezultatele testului în 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Testul pilot va fi efectuat de Consiliul Local din Southampton, Universitatea din Southampton şi serviciul de sănătate al statului, împreună cu o reţea de servicii publice din Hampshire.

Chronomics, Avacta, MAP Science și Oxford Nanoimagistica sunt companiile care încearcă să dezvolte alte teste eficiente care nu folosesc „tampoane”.

Britanicii folosesc la scară largă testarea acasă

Britanicii au un mod atipic de a testa populația, vorbind de cunoscuta testare acasă. Oamenii primesc o trusă de testare, un kit, își iau singuri probleme biologice cu ajutorul unui tampon, după care le trimit prin curierat la un laborator.

Desigur, testarea va deveni mult mai sigură atunci când nu se va mai folosi un tampon, însă întregul proces este cel puțin discutabil și rezultatele nu îi mulțumesc pe toți specialiștii, în condițiile în care oamenii de rând nu respectă toți 100% pașii atunci când trebuie să se testeze singuri.

ADVERTISEMENT