Fotbal intern

Britanicii, cuvinte mari pentru Ianis Hagi și Ionuț Radu! Cum i-au caracterizat pe ”tricolori”: ”România va fi greu de bătut”

14.06.2019 | 17:34
Britanicii cuvinte mari pentru Ianis Hagi si Ionut Radu Cum iau caracterizat pe tricolori Romania va fi greu de batut

Presa din Marea Britanie a făcut o caracterizare a echipei naționale de tineret a României înaintea Campionatului European din Italia și San Marino și au avut cuvinte mari pentru Ianis Hagi și Ionuț Radu. Jurnaliștii insulari sunt de părere că fiul lui Gică Hagi este starul acestei formaţii, iar portarul de la Genoa ar putea deveni cel mai bun goal-keeper de la turneul final.

Britanicii, cuvinte mari pentru Ianis Hagi și Ionuț Radu: ”Este un jucător cu un potențial imens”

”Este a doua oară în istoria echipei naționale a României U21 când participă la un Campionat European, după ediția din 1998. Va fi foarte dificil pentru România să treacă de grupe și să ajungă în semifinale, ținând cont de forța adversarilor din grupa C, dar naționala lui Mirel Rădoi a demonstrat că este capabilă, după ce a bătut Portugalia și a ocupat prima poziție din grupa 8 preliminară. Victoria obținută în fața portughezilor, la Pacos de Ferreira, s-a dovedit crucială în vederea calificării”, a scris site-ul goal.com la prezentarea României.

”România nu este una dintre cele mai prolifice echipe, dar atacantul celor de la Palermo, George Pușcaș, a marcat de șapte ori în preliminarii, iar Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, este un jucător cu un potențial imens, chiar dacă perioada petrecută la Fiorentina nu a fost chiar așa cum acesta și-ar fi dorit. Naționala României va fi greu de bătut, după ce în preliminarii a încasat doar patru goluri. Portarul lui Genoa, Ionuț Radu, are șanse de a deveni portarul turneului”, au notat jurnaliștii britanici despre Ianis Hagi și Ionuț Radu.

Ionuț Radu în timpul unui antrenament al naționalei de tineret în cantonamentul din Italia (sursă foto: frf.ro)

Probleme medicale pentru doi jucători

Echipa națională de tineret a României se află într-un cantonament în Italia înaintea Campionatului European. Vineri dimineață, ”tricolorii” au efectuat primul antrenament în componență completă, după sosirea și celui de-al treilea portar din lot, Cătălin Căbuz. Selecționerul Mirel Rădoi și-a supervizat elevii dintr-un foișor. Vestea bună este că Ionuț Nedelcearu se pregătește normal, dar poartă o mască după accidentarea de la seniori.

În schimb, Mirel Rădoi are și două probleme de ultimă oră. Fundașul central Adrian Rus a primit o lovitură oarbă la un antrenament și a intrat imediat în atenția stafului medical. Atacantul Denis Drăguș s-a antrenat separat vineri, dar pentru că durerile la căcâi au persitat a fost transportat la spital pentru a ise face o radiografie. ”Tricolorii” vor întâlni Croația marți, 18 iunie, de la ora 19:30, partida urmând a fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.