News

Brokerul Cristian Sima face dezvăluiri! A trimis două scrisori la DNA

Brockerul fugar, Cristian Sima, cel care se află acum în Elveţia, susţine că în ultima perioadă a scris de două ori la DNA, iar procurorii s-au arătat extrem de interesaţi....
10.05.2015 | 08:22
Brokerul Cristian Sima face dezvaluiri A trimis doua scrisori la DNA

Brockerul fugar, Cristian Sima, cel care se află acum în Elveţia, susţine că în ultima perioadă a scris de două ori la DNA, iar procurorii s-au arătat extrem de interesaţi.

„Am scris de două ori la DNA. Prima oară mi-au răspuns că trebuie să vin să depozitez la arhivă sau unde se depozitează. A doua oară l-au primit pe avocatul meu şi au vorbit cu el. A explicat cu lux de amănunte ce fel de informaţii deţin. Au fost foarte interesaţi, aveau şi câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea. Am spus că nu cer nimic decât protecţia dacă mă întorc în ţară. Mi-au spus că nu pot să-mi ofere această protecţie, dar că sunt interesaţi de arhivă”, a dezvăluit Cristian Sima, într-un interviu acordat  EvZ.

Brokerul a recunoscut că a oferit arhiva Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă până acum nu a venit nimeni să o ia. Totodată, el a precizat că, odată ce arhiva conturilor secrete din Elveţia va ajunge la DNA, va fi nevoit să explice ce conţine aceasta.

„Dacă vine unul oficial de la DNA şi vrea arhiva, eu le-o dau. Spun: poftim! E arhiva ta. După care oricum are nevoie de mine ca să explic ce este acolo. Că, altfel, tone de hard-discuri cu înregistrări, cu documente fotografiate şi fotocopiate nu se pot citi de cineva care nu ştie despre este vorba. Vă daţi seama că eu mă descurc cel mai bine”, a explicat Sima.

Cristian Sima a mai mărturisit că printre posesorii de conturi în Elveţia se află şi oameni politici şi că arhiva cu conturile şi băncile se află la procurorul elveţian Ligamonti.

„Am predat tot ce era referitor la băncile elveţiene şi tranzacţii făcute din Elveţia, prin intermediul băncilor sau brokerilor elveţieni, pentru că şi elveţienii au făcut o anchetă referitoare la spălarea de bani”, a spus Sima.