Life

Bruce Willis renunță la actorie. Ce este afazia, boala care l-a făcut să-şi încheie cariera

Familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul se retrage din lumea cinematografiei. Acesta a fost diagnosticat cu afazie, o boală ce constă în tulburări de limbaj.
30.03.2022 | 21:16
Bruce Willis renunta la actorie Ce este afazia boala care la facut sasi incheie cariera
Bruce Willis se retrage din cariera de actor. Foto: EPA/ WILL OLIVER
ADVERTISEMENT

Familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul renunță la actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

Bruce Willis nu va mai juca în filme. Actorul se retrage din motive medicale, fiind diagnosticat cu afazie

Membrii familiei lui Bruce Willis au postat o declarație comună pe rețelele de socializare în care anunță retragerea actorului.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Rumer Willis (@rumerwillis)

„Susținătorilor extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut să le împărtășim că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate. A  fost recent diagnosticat cu afazie, ceea ce îi afectează abilitățile cognitive.

Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație, Bruce se îndepărtează de cariera care a însemnat atât de mult pentru el.”, a scris Rumer Willis pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Fiica lui Bruce Willis a adăugat că situația este greu de acceptat pentru întreaga familie a actorului. Ea le-a mulțumit celor care îl susțin pe tatăl său și a dezvăluit că împreună vor trece mai ușor peste diagnosticul primit de îndrăgitul actor.

Afazia este o boală care constă în tulburări de limbaj. Cei care suferă de această afecțiune pot întâmpina dificultăți în înțelegerea sau exprimarea cuvintelor, precum și a echivalentelor nonverbale ale acestora.

ADVERTISEMENT

„Acesta este un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră. Suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul vostru continuu. Trecem prin asta ca o familie unită și puternică.”, a continuat fiica actorului.

Bruce Willis și-a început cariera în 1980

Cariera de actor a lui Bruce Willis a avut startul la începutul anilor 1980 când a început să apară în diferite producții cinematografice.

ADVERTISEMENT

Primul rol principal l-a avut în serialul Moonlighting, unde a jucat alături de actorul Cybill Shepherd. În 1988, l-a interpretat pe John McClane în filmul de acțiune Die Hard.

De-a lungul carierei sale, filmele lui Willis au obținut încasări de peste 5 miliarde de dolari în întreaga lume. El a fost nominalizat de cinci ori la Globurile de Aur și de trei ori la Premiile Emmy, scrie Variety.com.

ADVERTISEMENT