Life

Bucătarii italieni folosesc mereu acest ingredient pentru a face cele mai bune paste. E la îndemâna oricui

Chefii din Italia adaugă întotdeauna acest produs pentru paste delicioase și savuroase. Poate fi achiziționat din orice magazin.
11.07.2023 | 07:39
Bucatarii italieni folosesc mereu acest ingredient pentru a face cele mai bune paste E la indemana oricui
Chefii din Italia adaugă întotdeauna acest produs pentru paste delicioase și savuroase. Poate fi achiziționat din orice magazin. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bucătarii italieni folosesc mereu acest ingredient pentru a face cele mai bune paste. E la îndemâna oricui. Este un condiment care are numeroase beneficii asupra organismului uman și are un aport nutrițional foarte mare.

Chefii din Italia adaugă întotdeauna acest produs pentru paste delicioase și savuroase. Poate fi achiziționat din orice magazin

Chefii din Italia adaugă întotdeauna acest produs pentru paste delicioase și savuroase. Țara renumită pentru cele mai bune preparate culinare se folosește de un ingredient care poate fi achiziționat din orice magazin.

ADVERTISEMENT

Potrivit spynews.ro, condimentul utilizat în bucătăriile italiene se numește turmeric, cunoscut și sub denumirea de curcuma. Acesta este, de fapt, o rădăcinoasă folosită ca și produs natural și face parte din aceeași familie cu ghimbirul.

Pulberea portocaliu – gălbuie are foarte multe beneficii pentru organismul uman, fiind cunoscută încă din medicina chinezească antică. Este de ajutor în lupta contra afecțiunilor antiinflamatorii, ale piele și pentru ameliorarea problemelor digestive și ale ficatului.

ADVERTISEMENT

În plus, pudra oferă un aport nutrițional mare. Specialiștii spun că o lingură din acest produs folosit de bucătariii italieni pentru paste delicioase conține 26% din cantitatea zilnică necesară de mangan, 16% din cea de fier, 5% din cea de potasiu și 3% din cea de vitamina C.

Sfaturi pentru cele mai bune paste

Bucătarii italieni au mai multe sfaturi pentru a te bucura de cele mai bune paste. Chefii din această țară folosesc mai puțin sos decât o fac restul popoarelor pentru că preferă gustul pastelor, care sunt de calitate bună.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că sunt peste 300 de tipuri de paste, trebuie să ținem cont că fiecare trebuie să corespundă unor sosuri diferite. Spre exemplu, Penele merg de minune cu sosuri ce conțin carne tocată sau pe bază de legume.

De asemenea, e important să folosești o cantitate corectă de apă la fierbere. Regula spune să utilizăm un litru de apă la fiecare 100 grame de paste. Totodată, nu uita de sarea care se adaugă în apă și care ajută la intensificarea aromei pastelor.

ADVERTISEMENT

Acest condiment simplu se adaugă doar înainte ca apa să atingă punctul de fierbere, cu puțin timp înainte de a adăuga pastele în oală. În altă ordine de idei, chefii mai spun că pastele trebuie să fie gătite al dente.

ADVERTISEMENT