News

Bucăți de gheață au căzut peste România. Un om a murit și zeci de persoane au fost rănite. Furtună electrică deasupra Bucureștiului

30.05.2019 | 11:51
Bucati de gheata au cazut peste Romania Un om a murit si zeci de persoane au fost ranite Furtuna electrica deasupra Bucurestiului

Bucăți de gheață au căzut peste România și au făcut prăpăd în țară. Din păcate un om și-a pierdut viața, în timp ce sute de case şi maşini au fost avariate sau chiar distruse de grindină. Acesta este bilanţul celui mai grav dezastru meteorologic care a lovit România în 2019. Nu se termină aici – nu mai puțin de 4 coduri roșii și peste 50 de avertizări urmează. Din senin, bucăţi de gheaţă mai mari decât pumnul au căzut peste oraşe, au spart geamuri şi au trimis pietonii direct la spital.

Bucăți de gheață au căzut peste România

Autoritățile mențin starea de alertă până săptămâna viitoare. Se discută deja despre un blocaj atmosferic care are loc chiar deasupra României, și de la vremea prea caldă se poate produce oricând o nouă furtună puternică. De remarcat că grindina a venit din toate direcţiile și a semănat pe alocuri cu un adevărat bombardament. Numai în Maramureş, nouă persoane au ajuns de urgență în spital, cu răni serioase la cap şi umeri.

Noaptea a adus o furtună electrică și în București. Cerul Capitalei a fost pur și simplu brăzdat de fulgere. Era ora 2.30 dimineața când o ploaie torențială, însoțită de fulgere și tunete puternice, s-a abătut asupra orașului. Câțiva curajoși au reușit să surprindă spectacolul de pe cer și forografiile au ajuns aproape imediat virale în mediul online. Veștile de la ANM nu sunt printre cele mai fericite.

Vești proaste de la ANM

Meteorologii anunță furtuni violente și un cod galben valabil pentru tot weekend-ul, în aproape întreaga țară! Instabilitatea atmosferică se va menţine în majoritatea regiunilor până pe 3 iunie. Totul începe de astăzi, ora prânzului și trebuie să ne așteptăm la ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în Maramureş, Moldova, Transilvania, local în Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zonele de deal şi de munte.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări  temporar accentuate îndeosebi joi după-amiaza şi în a doua parte a nopţii când vor fi din nou averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Tags: