Sporturi

Bucharest Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus! Ediția din 2021 e pusă sub semnul întrebării

03.04.2020 | 17:59
Bucharest Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus Editia din 2021 e pusa sub semnul intrebarii
ADVERTISEMENT

George Cosac, vicepreședintele Federației Române de Tenis, a anunțat că ediția din 2020 a turneului Bucharest Open a fost anunlată din cauza pandemiei de coronavirus.

Bucharest Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

George Cosac, vicepreședintele FRT, a anunțat că ediția din acest an a Buharest Open va fi anulată din cauza coronavirusului și a precizat că și ediția din 2021 este pusă sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

„Este exclus să se mai ţină turneul feminin BRD Bucharest Open în condiţiile aceste pandemii. De altfel, noi nu mai aveam nicio înţelegere cu proprietarul turneului (n.r. – maghiarul Jeno Marky), pentru că anul trecut semnasem doar pentru un an”.

„Anul acesta pentru organizarea în continuare a turneului la Bucureşti urma să discutăm din nou. Dar nu am făcut-o. Aşa că este exclus să mai organizăm anul acesta, nici nu am apucat să ne aşezăm la masă.

ADVERTISEMENT

Turneul mai figurează pe site-ul WTA, dar e o chestiune din oficiu care a rămas acolo”, a mai spus George Cosac pentru Agerpress.

„Pentru 2021 rămâne să discutăm!”

George Cosac a anunțat că nu se știe ce se va întâmpla cu ediția din 2021 a Bucharest Open: „Pentru 2021 rămâne să discutăm (n.r. – cu proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky) dacă vom mai ţine turneul la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Oricum, eu cred că se vor reseta foarte multe… şi legat de numărul de turnee, de competiţii, şi legat de sistemul de punctaj şi aşa mai departe. Şi atunci aşteptăm să treacă timpul ca să vedem cum se aşează lucrurile.

Abia când se va relua calendarul competiţional vom şti şi noi ce se poate face şi ce nu pentru 2021. Să sperăm că scăpăm cu toţii sănătoşi din toată nebunia asta şi apoi vom vedea ce va mai fi”.

ADVERTISEMENT

„Anularea turneului de la Wimbledon din acest an este o chestiune normală, pentru că efectiv nu ai timp să organizezi. Este şi un turneu major, iar la nivelul ăla ai nevoie de minimum 3-4 luni ca să îl pui la punct, asta chiar dacă ei cam aveau bugetele asigurate.

Turneul de la Roland Garros este mutat şi nu anulat doar pentru că decizia de amânare a fost luată înainte a începe toată nebunia asta, de intrarea în stare de urgenţă a ţărilor. Deci la momentul respectiv nu erau restricţiile astea mari”,  a mai spus George Cosac.

ADVERTISEMENT