News

Bucureștean, înșelat cu donații pentru surdomuți. Omul a fost amenințat cu un cuțit. „Brusc, a început să vorbească, să mă înjure”

Un bucureștean care a vrut să facă o faptă bună cu o donație pentru persoanele surdomute, însă s-a trezit amenințat cu un cuțit
01.01.2023 | 17:40
Bucurestean inselat cu donatii pentru surdomuti Omul a fost amenintat cu un cutit Brusc a inceput sa vorbeasca sa ma injure
Cum a fost agresat un bucureștean într-un centru comercial. Sursa foto: Facebook/ Alexandru Dumitru
ADVERTISEMENT

Întâmplarea s-a petrecut într-un centru comercial din Capitală, iar întreaga poveste a ieșit la iveală când după ce bărbatul a postat pe internet ce i s-a întâmplat.

Bucureștean, înșelat cu donații pentru surdomuți

Alexandru Dumitru a povestit că întâmplarea a avut loc sâmbătă, în data de 30 decembrie, atunci când se afla, împreună cu soția, la cumpărături într-un centru comercial din Capitală. Potrivit acestuia, la un moment dat a fost abordat de o persoană care colecta donații pentru ajutorarea persoanelor surdomute, și, fără să acorde prea multă atenția, i-a oferit o donație de 10 lei.

ADVERTISEMENT

„Aflat undeva în zona raionului de legume – fructe, mă trezesc, cu o foaie în format a4, băgată practic sub nas, cu scop clar de a ajuta o organizație de oameni cu deficiente de văz și de auz, scria asta, în clar, pe foaie. Nu am citit prea bine ce scria în rest, bag mâna în buzunar, scot portofelul!!, ofer o hârtie de 10 lei și dau să plec”, și-a început relatarea bucureșteanul.

Acesta a relatat că după ce a încercat să ofere suma de zece lei, persoana care colecta donații a început să mormăie, încercând să-i spună că suma oferită este mult prea mică. A fost și momentul în care omul a realizat că totul este o înșelătorie, că aceste asociații nu strâng donații în marile magazine comerciale.

ADVERTISEMENT

„Surpriză, persoana de gen masculin din fața mea, cel care îmi pusese foaia în față și printr-o serie de mormăieli, încercase să îmi arate că este persoana cu deficiență de vorbire, brusc întinde mâna și o pune pe portofel, retrag mâna iar acesta îmi bate obrazul, doar 10 lei! Fraților, în plină zi, într-un magazin plin cu oameni! În cap mi se aprinde un bec, clar… nu face parte din vreo organizație, este la jefuit prin magazine!”, a scris Alexandru Dumitru pe pagina sa de Facebook.

Amenințat cu un cuțit

Acesta a povestit că după ce și-a dat seama că a fost păcălit a vrut să avertizeze următoarele victime și că, în momentul în care, o altă persoană din magazin a fost abordată pentru donații acesta a început să strige că totul este o escrocherie. A fost și momentul în care lucrurile au degenerat, ajungând să fie amenințat cu un cuțit.

ADVERTISEMENT

„De aici, lucrurile se agravează, nu am ce face și îl urmăresc discret pe individ, la următoarea persoană pe care o abordează strig din spate, “Nu oferiți bani, este o excrocherie”. De aici și până la a ajunge pe lumea de dincolo, au fost doar clipe și o serie de momente pline de inspirație.

Brusc, a început să vorbească, să mă înjure, din mulțime a apărut și un prim complice (cam ca la metoda alba neagra), o ea! care ce să vezi și să auzi! I-am pus mâna pe fund, m-am dat la ea, etc… El a continuat să se împingă în mine și să mă amenințe cu pumnul, și-a dat haina, ușor în lateral, moment în care am văzut că avea un cuțit…”, a mai povestit bucureșteanul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a povestit că acela a fost momentul în care a încercat să ceară ajutor de la paznicii din magazin însă alți doi interlopi, care lucrau împreună cu cei doi din magazin, l-au agresat. Bărbatul a depus plângere la poliție și a anunțat că va da magazinul în judecată pentru acest episod.

„Mai în glumă, mai în serios, cuprins de teamă (frică în toată regula), am strigat în gura mare “Să cheme cineva Poliția” bătând în retragere către casele de marcat, cu speranța de a fi ajutat de către agenții de pază. În pas alergător am strigat către agenții de pază, le-am povestit pe scurt și i-am anunțat că sunt urmărit de un individ înarmat.

Între timp apar și cei doi interlopi, clar, glonț spre mine, iar de aici doar eschivele și faptul că o singură persoană (nu am să-i dau numele) a sunat la 112 și a filmat, a făcut diferența dintre viață și moarte. Evident și această doamna era să fie agresată. Am fost lovit în cap, cu telefonul făcut praf. Posibil, faptul că oamenii se adunaseră, evident să se uite și atât, i-au făcut pe agresori să bată în retragere, să fugă”, a mai povestit Alexandru Dumitru pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT