News

Bucureșteanul care i-a lăsat pe toți cu gura căscată. Ce și-a făcut la apartament întrece orice imaginație

Bucureșteanul care a uimit tot cartierul Drumul Taberei. Ce și-a pus la o fereastră de la apartament depășește orice imaginație, imaginile au devenit virale
24.02.2024 | 14:26
Bucuresteanul care ia lasat pe toti cu gura cascata Ce sia facut la apartament intrece orice imaginatie
Nu mai puțin de opt camere de supraveghere sub ferestre / Foto: captură, Instagram
ADVERTISEMENT

Un român a reușit să uimească internauții cu ce și-a pus la geamul apartamentului său din Drumul Taberei. Imaginile au devenit virale iar comentariile nu au întârziat să apară.

Traiul la bloc

Traiul la bloc i-a făcut pe români inventivi. Mutați de generații la oraș de regimul comunist, românii s-au trezit fără curți și fără grădini, înghesuiți în betoane. Casa scărilor a devenit curtea și grădina, oamenii aducând pe scări ghivece cu flori sau plante decorative.

ADVERTISEMENT

Același lucru s-a întâmplat și cu pervazele, la rândul lor împodobite cu jardiniere. În spațiile comune de la bloc oamenii mai pun tablouri sau diverse obiecte decorative.

Traiul la bloc a adus după sine și alte obiceiuri. Deși trăiesc ușă în ușă, românii au prins meteahna de a se supraveghea unii pe alții, curioși ce-a făcut vecinul X sau locatarul Y.

ADVERTISEMENT

De teama hoților, unii și-au pus gratii la uși și la geamuri. Din motive de siguranță, au apărut și camerele de supraveghere. Acestea sunt montate de regulă la parterul blocului și în lifturi.

Opt camere pe pervaz

Dar se întâmplă ca aceste camere de supraveghere să fie montate și la geamuri, cum a procedat un bucureștean din cartierul Drumul Taberei. Ce iese în evidență aici este că nu e doar o cameră, ci mai multe, dar par să fi fost puse de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Acum, la una din ferestrele acestui apartament din Drumul Taberei sunt nu mai puțin de opt camere de supraveghere, scrie Antena1. Potrivit sursei citate, nu se știe cui aparțin aceste camere, poate administrației blocului, și de ce sunt așa de numeroase sub un singur geam.

„Așa e când nu ai babe”

Reacțiile internauților au fost numeroase. „Să nu fure zambilele, ghioceii”, a postat cineva. „Sediul NATO din București”. „Garsoniera cu vedere la tot cartierul”. „Administrația privește”. „Așa e când nu ai babe” sau „Ce ghivece mai sunt și alea”.

ADVERTISEMENT

Dincolo de glumele internauților, cei care montează camere de supraghere trebuie să știe că utilizarea lor este încadrată de legislația privind protecția intimității, mai precis de Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Supravegherea video, cunoscută sub numele de „videoprotecție” în domeniul siguranței publice, a devenit un instrument esențial datorită eficienței și versatilității sale.

Aceasta se bucură de o popularitate tot mai mare datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă și a inovațiilor tehnologice constante. Toată lumea poate beneficia de ea: autoritățile publice, companiile de servicii și industriale, precum și persoanele fizice.

 

ADVERTISEMENT