News

Bucureștenii au ieșit în stradă pentru a comemora victimele incendiului de la Colectiv – VIDEO

Zeci de oameni au ieșit în stradă în București, pentru a comemora victimele incendiului de la Colectiv. Oamenii sunt revoltați la 7 ani de la tragedie.
30.10.2022 | 20:33
Bucurestenii au iesit in strada pentru a comemora victimele incendiului de la Colectiv  VIDEO
Corupția ucide, marș pentru Colectiv. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Oamenii s-au adunat în fața fostei fabrici Pionierul, unde funcționa Clubul Colectiv înainte de incendiul tragic din 30 octombrie 2015.

Zeci de oameni au ieșit în stradă pentru victimele de la Colectiv

Evenimentul a fost organizat de mai multe ONG-uri care au îndemnat prietenii și familiile victimelor, precum și orice alt cetățean, să participe la un marș cu portretele victimelor, la șapte ani de la incendiu.

ADVERTISEMENT

În 30 octombrie 2015 mureau 65 de oameni. Oamenii au plecat de la Colectiv și au mers în marș spre Parchetul General.

”65 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în urma incendiului din 30 octombrie 2015 – copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi.

ADVERTISEMENT

Dosarul #colectiv a fost instrumentat superficial, tergiversat, scindat şi s-a încercat deturnarea atenţiei publice de la faptul că spitalele şi deciziile autorităţilor au făcut mai multe victime decât incendiul în sine.

Revoltaţi, răniţii şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa au depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea, decidenţii politici responsabili pentru intervenţiile neprofesioniste şi rău-voitoare ale autorităţilor şi pentru consecinţele dezastruoase ale acestora.

ADVERTISEMENT

La 7 ani de atunci acest dosar este tergiversat la Parchetul General iar problema sistemului sanitar, a paturilor şi spitalelor pentru arşi, a infecţiilor nosocomiale este departe de a fi rezolvată şi încă este permisă funcţionarea spaţiilor publice fără asigurarea protecţiei împotriva incendiilor şi situaţiilor de urgenţă”, arată mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului creat de către Corupţia ucide, Iniţiativa România şi Geeks For Democracy.

Oamenii cer în continuare dreptate pentru cei morți sau răniți, precum și pedepsirea tuturor vinovaților de acel incendiu, exceptându-i pe cei care sunt deja după gratii, cum ar fi fostul primar Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

La șapte ani de la Colectiv, rudele victimelor sunt revoltate în special că mai mulți oameni au murit prin spitale, comparativ cu cei care au murit în incendiul propriu zis. Chiar și așa, nimeni nu și-a asumat vreodată o vină din partea politicienilor.

ADVERTISEMENT