News

Bucureștenii care pleacă în vacanță se pot testa pe banii primăriei! Proiectul Gabrielei Firea a fost aprobat

15.07.2020 | 13:52
Bucurestenii care pleaca in vacanta se pot testa pe banii primariei Proiectul Gabrielei Firea a fost aprobat
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru bucureștenii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia și nu dispun de banii necesari pentru a-și face testele COVID-19, devenite obligatorii începând de astăzi. Proiectul anunțat cu surle și trâmbițe la sfârșitul săptămânii trecute de Gabriela Firea a primit undă verde din partea Consiliului General al Municipiului București.

Bucureștenii care pleacă în vacanță se pot testa pe banii primăriei! Proiectul Gabrielei Firea a fost aprobat”, a anunțat edilul Capitalei, precizând că persoanele interesate se vor putea înscrie la adresa de email vacanta2020@pmb.ro.

ADVERTISEMENT

Cât despre condiţiile în care bucureștenii ce se pregătesc să plece în vancață pot beneficia de testare gratuită, acestea sunt prevăzute în proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, adoptat anterior de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Turiștii nu mai pot intra în Grecia fără teste prin care să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Gabriela Firea a primit undă verde pentru proiectul de testare a bucureștenilor care pleacă în vacanță

Un proiect extrem de necesar în această perioadă pentru bucureşteni, testarea în masă a cetăţenilor care nu se încadrează în definiţia de caz, practic persoane asimptomatice. De aceea, adăugăm azi o nouă categorie de bucureşteni testaţi, cea a celor care pleacă în vacanţă.

ADVERTISEMENT

Ne dorim să venim în sprijinul celor care pleacă în Grecia şi nu îşi permit să plătească  un test. Nu sunt de acord că prin această categorie a turiştilor se aglomerează aparatele PCR, noi ne-am pregătit.

PMB prin ASSMB are contrate de colaborare, asocieri cu clinici private, avem o capacitate de 1.500 de teste pe lângă testele care se fac pentru simptomatici. Nu punem presiune şi nici nu dăm la o parte persoanele încadrate în definiţia de caz. Au fost săptămâni întregi în care aceste aparate nu au fost folosite”, a anunțat Gabriela Firea în debutul şedinţei de miercuri, 15 iulie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

La nevoie, proiectul va fi suplimentat

Începând de joi, 16 iulie, bucureştenii care doresc să se testeze gratuit se vor putea înscrie la adresa vacanta2020@pmb.ro. În scurt timp, vor fi programați la una dintre cele 12 clinici de stat și private implicate în acest proiect, în funcție de data la care au programată plecarea în Grecia.

Totodată, primarul Capitalei a dat asigurări că testele vor fi suplimentate în cazul în care situația o va cere. „Prin votul de astăzi ajungem cu Proiectul Testăm pentru Bucureşti la 20.000 de teste”, a precizat edilul.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, Firea și-a exprimat dezamăgirea față de situația în care se află Spitalul Colentina: „Protestez față de miciuna transmisă acum o săptămână că se redeschide, a doua zi, Spitalul Colentina și că va primi aviz de la DSP.

Se dovedește încă o dată, din păcate, că Ministerul Sănătății este departe de nevoile bucureștenilor, este imnul la strigătul de alarmă al bolnavilor cronici care au nevoie de medicii de la Spitalul Colentina și este în dispreț total față de București. Solicităm măsuri de urgență, măsuri ferme, astfel încât Spitalul Colentina să se deschidă pentru bolnavii cronici”, a conchis primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT