Fotbal intern

Bucureștenii, interziși la Universitatea Craiova! Singurul fotbalist cu buletin de Capitală al oltenilor practic nu există!

04.04.2021 | 18:14
Bucurestenii interzisi la Universitatea Craiova Singurul fotbalist cu buletin de Capitala al oltenilor practic nu exista
ADVERTISEMENT

Andrei Marinescu este un fotbalist atipic pentru lotul Universității Craiova, echipă care se pregătește pentru derby-ul cu FCSB. Ineditul generat de prezența portarului este dat de faptul că este singurul bucureștean din cei 22 de români pe care îi are la dispoziție Marinos Ouzounidis.

Acest amănunt ar părea insignifiant, dacă nu ar fi deja de notorietate ura pe care oltenii o au față de formațiile bucureștene. Rivala de moarte a „leilor din Bănie” este Dinamo, dar nici FCSB, adversara din penultima etapă a sezonului regulat, nu le este agreabilă.

ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii reprezintă chiar un adevărat blestem pentru U Craiova, care, în secolul XXI, a obținut doar două victorii în fața echipei patronate de Gigi Becali. Ambele succese au venit însă în Bănie, oltenii nemaiplecând de la București cu toate cele trei puncte din turul sezonului 1989-1990.

Rivalitatea Universității Craiova cu echipele din Capitală, extinsă și în plan geografic

Deși urmează să joace cu FCSB, ura oltenilor față de București a început să izvorască în mare parte din cauza lui Dinamo. Totul a luat startul la finalul sezonului 1972-1973, atunci când roș-albii au terminat campionatul cu același număr de puncte ca al „Științei”, dar titlul a ajuns în Ștefan cel Mare, departajarea fiind făcută la golaveraj.

ADVERTISEMENT

La 48 de ani distanță de la acel eveniment, U Craiova abordează competiția cu un lot de 29 de jucători, dintre care unul singur este bucureștean. Șapte sunt fotbaliști străini, iar restul de 22 vin din diferite colțuri ale țării, cu preponderență zona Olteniei.

9 jucători din lotul vicecampioanei României sunt olteni get-beget

  • Dolj: Laurențiu Popescu, Mihai Roman, Ștefan Baiaram, Vasile Constantin
  • Olt: Vladimir Screciu, Nicușor Bancu, Mihai Căpățînă
  • Vâlcea: Bogdan Vătăjelu, Ștefan Vlădoiu
ADVERTISEMENT

Cine este Andrei Marinescu, singurul bucureștean din lotul Craiovei

Andrei Marinescu s-a născut pe 11 februarie 1985, fiind singurul bucureștean din lotul „Științei”. Cea de-a treia opțiune a lui Marinos Ouzounidis pentru postul de portar a făcut primii pași în fotbal la Rapid, echipă pe care fanii oltenilor o urăsc cel mai puțin dintre granzii Capitalei.

După ce a petrecut patru ani și la echipa de seniori a alb-vișiniilor, pentru care a apărat de 17 ori, Marinescu și-a continuat cariera la alte opt formații: Petrolul Ploiești, Alro Slatina, Turnu Severin, Brașov, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș, Afumați și Sportul Snagov.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este a noua echipă din CV-ul goalkeeperului în vârstă de 36 de ani și singura pentru care nu a evoluat nici măcar un minut într-un meci oficial. Alb-albaștrii l-au legitimat pe Marinescu în iulie 2019, liber de contract după despărțirea de Sportul Snagov. În acest sezon, portarul a fost trecut pe foaia de joc la doar patru meciuri, trei de campionat și unul de Cupa României.

  • 0 meciuri are Marinescu pentru „Știința”, din 2019, de când se află în Bănie
  • 50 de mii de euro este cota de piață a lui Andrei Marinescu, conform transfermarkt.com
  • portarul Universității Craiova a valorat cel mai mult în decembrie 2012, 450 de mii de euro

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT