News

Bucureștenii sunt disperați. 1 din 3 blocuri din Capitală nu are apă caldă. Care sunt cauzele

Bucureștenii sunt disperați. În continuare se confruntă cu lipsa apei calde. 1 din 3 blocuri din Capitală nu dispune de acest ”lux”. Ce spun reprezentații Termoenergetica?
15.07.2022 | 08:30
Bucurestenii sunt disperati 1 din 3 blocuri din Capitala nu are apa calda Care sunt cauzele
Continuă problemele cu apa caldă în București. Sursa foto: hepta, captură Digi 24, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În Capitală, apa caldă pare a fi o raritate. Problemele care au existat pe timp de iarnă persistă și pe timp de vară. Astfel, s-a ajuns în situația în care 1 din 3 blocuri din București nu are apă caldă.

Apa caldă încă un ”lux” în Capitală. 1 din 3 blocuri nu dispun de el. Cauzele situației

Avariile dese la țevi, dar și numărul mic de instalatori și sudori par a fi cauzele lipsei apei calde la unele locuințe ale bucureștenilor. Asta în timp ce primarul general, Nicușor Dan, a promis înlocuirea a 35 de kilometri de conducte, dintr-un total de 1.000 de km, de cât dispune, de fapt, rețeaua de termoficare, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Este avarie. Foarte mute avarii avem în ultimele zile. E foarte greu, 70 grade am înțeles că e temperatura în tubulatură, în canal”, a spus un mecanic pentru sursa menționată.

Tinerii, dezinteresați de a lucra la Termoenergetica

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că este criză de salariați, deoarece cei mai mulți au 50 de ani. Tinerii, în schimb, sunt mai puțin de găsit.

ADVERTISEMENT

”Avem 3.000 de angajați. Doar că problemele sunt de zece ori mai mari, cu oameni mai puțini, iar media de vârstă e de 50 de ani. Încercăm cât mai mult să angajăm tineri”, a spus și Claudiu Crețu, liderul Termoenergetica.

Firma ar căuta în jur de 100 de muncitori pe lună, însă se găsește un număr mic de doritori. Cei care nu sunt calificați au disponibilitatea de a ”fura” meserie în primele luni ale semnării contractului.

ADVERTISEMENT

Însă, tinerii, dar și persoanele mai mari în vârstă nu ar fi prea încântați să lucreze la sistemul de termoficare din București din cauza salariilor mici. O confirmă liderii de sindicat.

”Instalatorii și sudorii sunt numărul 1 ca salariați de care avem nevoie. Ar trebui cel puțin ca un sudor bun să aibă 7-8 mii de lei net, în mână. Acum are 4 mii”, a mai spus și Ioana Stoica, șeful sindicaliștilor CMTEB.

ADVERTISEMENT

Zilele trecute, Nicușor Dan dădea vina pe războiul din Ucraina ca o cauză a întârzierii reabilitării sistemului de termoficare. Edilul a făcut o nouă promisiune, spunând la Prima TV că din 2024 nu vor mai exista atât de multe avarii în Capitală.

ADVERTISEMENT