News
notix pixel id

București, desemnat cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă. Pe ce se bazează clasamentul

25.04.2020 | 18:10
București, desemnat cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă. Pe ce se bazează clasamentul
București, desemnat cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă. Pe ce se bazează clasamentul. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Municipiul București a fost desemnat cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă, potrivit unui clasament realizat de site-ul Broadband Deals.

București, cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă

București, Capitala României, este oficial cel mai bun oraș din lume în care poți lucra de acasă, potrivit Broadband Deals.

Site-ul a realizat un clasament al orașelor cu cele mai bune condiții de a lucra în sistem de tele-muncă, adică de acasă, iar Municipiul București a fost desemnat în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Ordinea a fost aleasă cu ajutorul Indexului Muncii de Acasă, ce analizează mai mulți factori, precum viteza de internet, capacitatea de livrare a mâncării la domiciliu, disponibilitatea de locuri de muncă, costul unui laptop dar și cheltuielile cu întreținerea.

În urma analizei, 50 de orașe au fost incluse în clasamentul Broadbands, cu orașul București pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Cât costă o lună de trai în Capitala României

Potrivit datelor publicate de sursa citată anterior, 4,33% dintre joburile din București sunt realizate de acasă, în timp ce viteza internetului în Capitală este de de 52 Mbps, a patra cea mai bună din clasament.

Orașul compensează prin costul relativ redus al vieții (421,32 lire), în timp ce prețul unui laptop MacBook este de 1.444,07 lire.

ADVERTISEMENT

“Datorită costului redus cu cheltuielile lunare, de 421,32 lire și a procentajului mare de joburi remote, de 4,33%, București este cel mai bun oraș pentru a lucra de acasă din toată lumea.

Aici nu vei duce lipsă de masa de prânz, fie cu ajutorul Uber Eats, fie datorită serviciilor de livrare la domiciliu a restaurantelor. Dar nu este totul ieftin, cu toate că per total este cel mai bun oraș, exceptând costul unui Macbook, care te va face să plătești 1,444 lire”, transmit cei de la Broadband Deals.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se află Houston, cu 2,76% joburi efectuate remote (de la distanță), 61 Mbps viteză de internet, 710,12 lire costurile de întreținere și 1.212,02 lire costul unui MacBook.

Pe poziția a treia a clasamentului se situează Las Vegas, cu un procent al joburilor remote de 3,08%, o viteză a internetului de 36 Mbps, în timp ce cheluielile lunare se ridică la 714,98 lire. Totodată, un laptop BacBook costă aici 1.212,02 lire, la fel ca în Houston.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri