News

București, la un pas de lockdown! Care sunt scenariile posibile

20.03.2021 | 10:19
Bucuresti la un pas de lockdown Care sunt scenariile posibile
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este la un pas de un nou lockdown! Realitatea anunță că există în acest moment câteva scenarii de carantinare a celui mai mare oraș al țării. Concret, vorbim despre două posibilități la care ar putea apela autoritățile pentru a pune în scenă această decizie.

Astfel, peste două săptămâni, ar putea fi introdusă declarația pe propria răspundere pentru circulație, dar, atenție, de data aceasta, mall-urile vor rămâne deschise.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citată anterior, prima variantă ar viza carantinarea Bucureștiului peste două săptămâni, mai exact chiar înainte de vacanța copiilor care va avea loc în perioada 2-11 aprilie.

Bucureștiul, la un pas de lockdown!

Se întâmplă lucrul acesta de teama unei noi explozii de cazuri. Autoritățile se tem că părinții nu vor mai ține cont de reguli în perioada vacanței și vor fi tentați să ia cu asalt parcurile și stațiunile montane.

ADVERTISEMENT

Dacă se ajunge la această decizie, atunci vom putea ieși din casă, din nou, doar cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Interesant este că mall-urile, sălile de sport, dar și saloane de înfrumusețare ar putea, totuși, să rămână de data aceasta deschise.

ADVERTISEMENT

Există și un al doilea scenariu, unul care vizează carantinarea de weekend. Concret, măsura ar presupune circulația pe baza declarației pe propria răspundere, închiderea mall-urilor și chiar interzicerea circulației după ora 18:00 în zilele de sâmbătă și duminică.

De remarcat că Bucureștiul a înregistrat pentru a treia zi consecutiv, peste 1000 de cazuri noi de coronavirus în doar 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la rata de incidență, Capitala se apropie de pragul de 5 infectări la mia de locuitori, cu 4,64 la ultima raportare a autorităților centrale.

ADVERTISEMENT
Tags: