News

București, locul 1 în lume la numărul de ore pierdute în trafic anual. Capitala, peste New York sau Paris

09.03.2021 | 23:36
Bucuresti locul 1 in lume la numarul de ore pierdute in trafic anual Capitala peste New York sau Paris
București, locul 1 în lume la numărul de ore pierdute în trafic anual. Capitala, peste New York sau Paris. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit unor date oficiale, Capitala României, București, este orașul aflat pe locul 1 în lume atunci când vine vorba de umărul de ore pierdute în trafic anual.

În medie, fiecare bucureștean pierde pe șosele circa 134 de ore pe an, mai mult decât cetățenii din alte orașe mari ale planetei, precum New York, Moscova, Paris sau Londra.

ADVERTISEMENT

Topul a fost realizat de INRIX, o importantă aplicație rutieră care a anunțat și media de deplasare pe șosele a fiecărui locuitor din Capitala României în fiecare an.

București, locul 1 în lume la numărul de ore pierdute în trafic anual

În acest an, aplicație de trafic și alertare rutieră INRIX a introdus și Bucureștiul în topul pe care îl realizează anual în ceea ce privește traficul la nivel mondial în cele mai mari orașe.

ADVERTISEMENT

Aplicația a analizat cum se desfășoară traficul în Capitala Românie și a ajuns la concluzia că media de deplasare este de numai 24 de kilometri pe oră. Bucureștiul a depășit și Bogota, care în clasamentul precedent se situa pe prima poziție.

În capitala statului din America de Sud se pierd 133 de ore în trafic, iar viteza de deplasare este mai mică de 18 km/oră. Pe locul trei se situează New York (100 de ore), urmat de Moscova (100 de ore), Philadelphia (94 de ore) și Paris (88 de ore).

ADVERTISEMENT
București, locul 1 în lume la numărul de ore pierdute în trafic anual. Sursa foto: inrix.com

Ce rol au avut restricțiile din pandemie în traficul mondial din 2020

În general, anul 2020 a adus scăderi semnificative în volumul de transport în cele mai mari țări ale lumii. Și asta venit pe fondul pandemiei de Covid-19, care a adus cu sine multe restricții.

Astfel, anul trecut s-a redus media orelor pierdute în trafic, iar la acest capitol pe primul loc se află Roma, cu 100 de ore salvate, urmată de Londra (80 de ore) și Paris (77 de ore).

ADVERTISEMENT

În același timp, perioadele de carantină națională impuse anul trecut de diferite state au dus la scăderea numărului de accidente. Cea mai importantă reducere a înregistrat-o Spania (-41%) apoi SUA (-30%), Marea Britanie și Canada (fiecare cu -21%).

Potrivit INRIX, într-un an ”normal”, cele mai aglomerate orașe din lume sunt orașele foarte vechi sau cele cu creștere rapidă.

ADVERTISEMENT
Tags: