ADVERTISEMENT
Sporturi

București nu mai are turneu WTA în 2020! Schimbări mari în tenis: 4 competiții de 125.000 de euro în România. EXCLUSIV

Autor: Iulian Pavel | 07.02.2020 | 10:58
București nu mai are turneu WTA în 2020! Schimbări mari în tenis: 4 competiții de 125.000 de euro în România. EXCLUSIV
București nu mai are turneu WTA în 2020! Schimbări mari în tenis: 4 competiții de 125.000 de euro în România. EXCLUSIV. sursa foto: sportpictures.ro

După ce a rămas fără competiția ATP, București nu va mai avea nici turneul WTA începând din acest an, a aflat FANATIK în exclusivitate. De asemenea, surse din cadrul Federației Române de Tenis susțin că vor fi totuși 4 competiții mai mici, de 125.000, începând din 2021.

ADVERTISEMENT

București nu mai are turneu WTA în 2020! Schimbări mari în tenis: 4 competiții de 125.000 de euro în România

Capitala a rămas fără ATP Bucharest Open în 2016, din cauza problemelor de la arenele BNR, iar din acest an va rămâne și fără competiția feminină, pe care a câștigat-o și Simona Halep în două ocazii.

FANATIK a aflat că deținătorul licenței, ungurul Jeno Marky, nu va mai aduce turneul WTA în București nici măcar în acest an, chiar dacă pe site-ul WTA arată că se va desfășura în continuare în capitală.

În acest moment, din cauza unor probleme financiare la Federația Română de Tenis și a unor conturi blocate, sunt șanse zero ca turneul să se mai desfășoare din București.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că este o practică comună ca o competiție să fie trecută în calendarul WTA, încă de dinainte de startul sezonului, chiar dacă există posibilități să nu se desfășoare în acel oraș.

În acest moment, Jeno Marky caută alte soluții pentru mutarea turneului WTA, dar este 100% sigur că nu se va desfășura la București. Sunt șanse mici să se dispute la Budapesta, fiind disensiuni și în Ungaria în acest moment.

Turneul de la București a avut prima ediție în 2014, câștigată de Simona Halep. De asemenea, a doua jucătoare a lumii s-a mai impus la WTA Bucharest Open și în 2016.

ADVERTISEMENT

4 turnee de 125.000 de euro în România!

Totuși, FANATIK a aflat în exclusivitate că Federația Română de Tenis pregătește alte competiții în România. Surse autorizate au dezvăluit pentru FANATIK că vor fi 4 competiții mai mici, de 125.000 de euro, în țara noastră.

Orașele alese de Federație vor fi București, Cluj-Napoca, unde se și desfășoară cele mai importante competiții din tenis, inclusiv Fed Cup în acest weekend, dar și Constanța și Iași. FRT a ales aceste orașe unde există foarte mulți fani ai tenisului.

ADVERTISEMENT

Cum am precizat mai sus, vor fi 4 turnee, două de fete și, de asemenea, două și pentru circuitul ATP, acolo unde nu mai avem o competiție din 2016.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!