News

Bucureștiul, în scenariul roșu. Incidența cazurilor COVID-19 a depășit 3 la mie. Ce măsuri s-au luat după ședința CMBSU pentru mărirea capacității de la ATI. Update

Capitala intră în scenariul roșu, deoarece incidența a ajuns la 3,3 la mie. A avut loc o ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în care au fost luate noi măsuri
22.09.2021 | 20:35
Bucurestiul in scenariul rosu Incidenta cazurilor COVID19 a depasit 3 la mie Ce masuri sau luat dupa sedinta CMBSU pentru marirea capacitatii de la ATI Update
ADVERTISEMENT
22-09-2021
17:34

Ce măsuri s-au luat după ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

În urma ședinței CMBSU a fost adoptată o hotărâre în vederea combaterii și prevenirii răspândirii Covid-19. Autoritățile au anunțat mai multe măsuri.

Prima dintre ele este creșterea capacității de asistență medicală pentru pacienții confirmați cu Covid-19 din unitățile sanitare din municipiul București, prin suplimentarea numărului de paturi, inclusiv paturi ATI.

De asemenea, numărul autospecialelor IGSU pentru realizarea testarii la domiciliu a fost suplimentat cu 20. La Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va fi amplasată o unitate mobilă ATI.

Conform hotărârii, trebuie operaționalizate un număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în cel mult 72 de ore, iar numărul de paturi simple trebuie să crească de la 412 la 712.

Totodată, se vor înființa de 28 de paturi de terapie intermediară. 21 dintre acestea vor fi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, în termen de 14 zile, iar alte șapte la Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu, în termen de 7 zile.

Membrii Comitetului au mai hotărât detașarea de personal către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și către Direcția de Sănătate Publică București,  iar acțiunile de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii și combaterii infecțiilor cu SARS CoV-2 vor fi intensificate. Puteți vedea documentul aici.

22-09-2021
11:53

CMBSU, ședință pentru creșterea numărului de paturi de la ATI

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește miercuri, de la ora 16:00, pentru a discuta despre posibilitatea creșterii numărului de paturi destinate bolnavilor de coronavirus din secțiile de Terapie Intensivă. Anunțul a fost făcut de Prefectura Bucureștiului.

Premierul Florin Cîțu transmitea că vrea mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei pentru a gestiona pandemia de coronavirus și pentru creșterea numărului de locuri disponibile la ATI.

Premierul estima că numărul de paturi necesare ar fi undeva la 2.000. Acum, sunt 1.163 de la nivel național și 1.037 sunt ocupate, conform datelor din aplicația alerte.ms.

Totuși, unele dintre ele sunt rezervate pentru pacienții cu condiții medicale speciale, astfel că miercuri mai erau disponibile 32 de paturi la ATI în toată țara.

Capitala intră în scenariul roșu, deoarece incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3,3 la mie, conform unui anunț făcut de Prefectura București.

Bucureștiul intră în scenariul roșu, miercuri. Incidența a depășit 3 la mie

Acest lucru era de așteptat, având în vedere că în București era o incidență de 2,9 la mia de locuitori, marți.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului făcut de autorități, Capitala a ajuns la o incidență de 3,3 la mie în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică trebuie să transmită către Prefectură măsurile care vor intra în vigoare, lucru pe care trebuie să îl facă în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

După aceea, Prefectura trebuie să informeze dacă certificatul verde va deveni obligatoriu în restaurante, baruri, cluburi, dar și la nunți, botezuri sau cinematografe.

Măsura obligativității certificatului verde va fi comunicată ulterior de autorități, având în vedere că miercuri au loc ședințe importante pentru a se stabili ce restricții vor fi impuse, acum că Bucureștiul este în scenariul roșu.

ADVERTISEMENT

Ce restricții sunt în zonele cu incidență de peste 3 la mie

În cazurile localităților, orașelor sau județelor în care incidența numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, se aplică o serie de măsuri restrictive, în baza unei hotărâri de guvern adoptate la începutul acestei săptămâni.

Este vorba despre faptul că anumite activități vor putea fi efectuate doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totuși, acestea trebuie să aibă cel puțin zece zile de la finalizarea schemei complete de imunizare.

De asemenea, pentru a participa la diverse activități în spațiile publice, românii din zone cu incidențe de peste trei la mie trebuie să aibă rezultatul negativ al unui test RT-PCR care să nu fie făcut cu mai mult de 72 de ore în urmă.

Totodată, ei pot prezenta și un test antigen rapid care arată că nu sunt infectați cu SARS-CoV-2. El nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.

Același lucru este valabil și pentru persoanele care au trecut prin boală și se află între a 15-a zi şi a 180-a zi după ce au fost confirmate cu noul coronavirus.

Creștere alarmantă a localităților cu incidență peste 3 la mie în Ilfov

Și lângă București, în județul Ilfov, situația este una gravă, cu multe cazuri de infectare și o rată mare a incidenței.

Conform unui anunț făcut de Prefectura Ilfov, numărul localităților care a depășit incidența de 3 la mia de locuitori a crescut de la 15 la 21 în ultima zi.

Iată care sunt localitățile din Ilfov care au depășit incidența de 3 la mie și intră în scenariul roșu:

Afumați – 6.29, Berceni – 4.07, Brănești – 4.34, Bragadiru – 5.17, Chiajna – 4.93, Ciolpani – 3.31, Corbeanca – 4.39, Dărăști-Ilfov – 3.68, Dobroești – 5.57, Domnești – 3.02, Glina – 3.84, Gruiu – 3.40, Jilava – 3.09, Măgurele – 3.72, Mogoșoaia – 5.21, Otopeni – 4.34, Pantelimon – 3.02, Popești-Leordeni – 4.40, Ștefăneștii de Jos – 3.61, Tunari – 3.09 și Voluntari – 4.13.

ADVERTISEMENT
Tags: