News

Bucureștiul a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori. Incidența crește alarmant de repede în Capitală

La nici 12 ore de când Capitala a intrat oficial în scenariul roșu, incidența cazurilor de COVID a depășit pragul de 4 la mia de locuitori.
25.09.2021 | 11:11
Bucurestiul a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori Incidenta creste alarmant de repede in Capitala
ADVERTISEMENT

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidența cazurilor de COVID-19 este de 4,1 la mia de locuitori, în creștere față de vineri, când incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Incidența cazurilor de COVID în București a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă la ora 0.00, Capitala a intrat în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că, în urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au fost impuse restricții mai dure.

ADVERTISEMENT

Potrivit hotărârii CMBSU, activitățile de recreere, spectacolele, dar și nunțile sunt vizate de noi reguli, iar certificatul verde digital a devenit obligatoriu.

Printre reguli se numără cea potrivit căreia bucureștenii sunt obligați să prezinte certificatul verde la restaurante, evenimente private (nunți/botezuri/petreceri) cinematografe, săli de sport sau săli de spectacole.

ADVERTISEMENT

Certificatul atestă vaccinarea anti-Covid, trecerea prin boală sau testarea negativă.

De altfel, certificatul verde este obligatoriu în toate localitățile unde rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie.

Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea contra Covid sunt copiii care au mai puțin de 12 ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași hotărâri, competițiile sportive își vor putea desfășura activitatea la 30% din capacitatea maximă a spațiului în care au loc. Se va asigura distanța de un metru între persoane și va fi necesară purtarea măștii de protecție.

La cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte publicul va lua parte într-un procent de 50% din capacitatea maximă. Și aici va trebui purtată masca de protecție.

ADVERTISEMENT

La evenimentele private (nunți, botezuri etc.) vor participa maximum 200 de persoane în interior și va trebui asigurat un spațiu de 2 metri pătrați pentru fiecare participant.

La cursurile de instruire sau workshopurile pentru adulți, vor lua parte 150 de persoane în interior și maximum 200 de persoane în exterior.

La conferințe vor putea lua parte 150 de persoane în interior. Se vor asigura și în acest caz 2 metri pătrați pentru fiecare persoană și va fi obligatorie purtarea măștii de protecție.

În cazul protestelor/mitingurilor, este permisă participarea a maximum 100 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: